Terrassebord

Velg riktig terrassebord

Nordmenn bruker stadig mer tid og penger på terrassen. Vi ønsker å dra med oss «innefølelsen» til uterommet.

Mange ønsker å dele terrassen inn i ulike miljøer eller soner. Når du planlegger terrassen er det viktig å tenke helhet og praktiske løsninger. Husk også å tenke på vindforhold, innsyn fra naboer, solforhold og skygge. Gjør du gode forberedelser og legger en god plan får du en terrasse du blir fornøyd med og kan nyte i mange år fremover.

Valg av terrassebord

Når du skal velge terrassebord, er det viktig å tenke på materialvalg, vedlikeholdsbehov og utseende. Det finnes mange ulike typer terrassebord på markedet, inkludert trebord som furu, gran og hardved som ask, samt komposittmaterialer og PVC-planker.

Trebord er populære på grunn av deres naturlige utseende, men de krever regelmessig vedlikehold for å holde seg pene og beskyttes mot fukt og råte. Komposittmaterialer og PVC-planker krever mindre vedlikehold, men kan være dyrere i innkjøp.

Det kan være lurt å vurdere hvilken stil du ønsker på terrassen og hvilken type klima området ditt har før du tar en beslutning om hvilket materiale du vil bruke.

Vi tilbyr et bredt utvalg av terrassebord

Gausdal Landhandleri tilbyr et bredt utvalg av terrassebord, fra vanlig «grønne» CU-impregnerte til mer eksklusive terrassebord som Royal impregnert, Accoya og varmebehandlet termofuru, Fiberon kompositt, OrganoWood med mer.

Trykkimpregnerte terrassebord er fortsatt det vanligste valget for folk flest, men i lengden kan dette bli både dyrt og kreve mye vedlikehold. Det finnes mange alternativer på markedet som er dyrere i innkjøp, men som har lavere kostnader på lengre sikt. 

Utvalget av terrassebord er stort og mulighetene er mange. Vedlikeholdsvennlige terrassegulv kan være tilnærmet vedlikeholdsfritt, mens de tradisjonelle trykkimpregnert terrassegulvene ofte er svært prisgunstige.

Her er noen faktorer du bør vurdere:

  • Økonomi

  • Beliggenhet

  • Utseende

  • Tid til vedlikehold

  • Vanlig eller skjult skruing?

Nedenfor kan du lese mer om de ulike typene terrassebord:

Vi har også gode tips og råd om vedlikehold av terrasse og en terrasseguide som forteller hvilke terrasseskruer du bør bruke m.m.

Hvor mye terrassebord trenger jeg?

  • Terrassebord 95 mm - ca 10,2 lm pr. m²

  • Terrassebord 120 mm - ca 8,1 lm pr m²

  • Terrassebord 145 mm - ca 6,7 lm pr m²

3 GODE TIPS!

1. Det er mye vedlikehold å spare ved å velge et litt dyrere terrassegulv.

2. Eksotiske treslag (f.eks. ACCOYA) | OBS! Forbor alltid ved montering, siden treslagene er ekstra harde.

3. Terrasse GUIDE - Tabell over forbruk og skruelengde

Lurer du på hvordan du skal legge terrassebord? Her får du tips fra Ole på lageret.

Les våre tips & råd artikler


Trenger du inspirasjon til uterommet? Gausdal Landhandleri hjelper deg med tips og inspirasjon til din uteplass.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert