Accoya terrassebord

Miljøvennlig treterrasse med 50 års garanti!

Accoya er modifisert trevirke av Radiata furu fra New Zealand. Fremstilt på en miljøvennlig måte - helt uten miljøgifter. Samtidig gir Accoya uovertruffen stabilitet og holdbarhet, og Accoya garanterer 50 års holdbarhet over vann, og 25 år om treverket er nedsenket i ferskvann.

  • Meget formstabilt, minimal krymping og vridning

  • Er høvlet og avrundet på fire kanter, og har sidespor for montering

  • Monteringen foretas med klips av typen Lumberloc. Skruer medfølger

Accoya leveres både ubehandlet og ferdig gråbehandlet

Litt avhengig av lys- og omgivelsesforhold vil ubehandlet Accoyatrevirke oppnå en sølvgrå patina etter 2-3 år utendørs. Noen foretrekker den naturlige modningen, mens andre ønsker et "fiks ferdig" produkt som minimerer de naturlige nyanseskillene og gjør gråningsprosessen mindre fremtredende. Derfor leveres Accoya både som ferdig gråbehandlet og som "natur", ubehandlet. Begge fås i breddene 145mm og 195mm.

Accoya
Accoya

Et bærekraftig materiale

Accoya er et modifisert, men svært miljøvennlig trevirke fremstilt av hurtigvoksende furu. Trevirket gjennomgår en acetyleringsprosess som utløser en kjemisk reaksjon i cellestrukturen. Reaksjonen gjør at celleveggene mister sin naturlige evne til å oppta og holde på fuktighet, og sluttresultatet blir et ekstremt stabilt og holdbart trevirke. Det ligger an til at Accoya kommer til å bli hyppig brukt i fremtidens miljøbygg!

Accoya

Terrassetips

Terrassevasken kan med fordel gjøres i fuktig vær eller ved regnvær, da smusset i overflaten sitter løsere. Smusset i overflaten sitter løsere i regnvær. Dersom du tar terrassevasken når det regner ute gjør det jobben enklere; og du kan tilbringe solskinnsdagene med noe du liker bedre!

Noen vask-og-bruk-tips:

  • Terrassekost og hageslange er gode rengjøringsverktøy

  • Steamvasker (maks 70 bar) kan benyttes, og virker effektivt på ubehandlet Accoya. Spyl varsomt for å unngå fiberreisning. Obs! Frarådes for overflatebehandlet Accoya.

  • Høyttrykkspyler med maks 70 bar kan benyttes. Spyl varsomt for å unngå fiberreisning.

  • Obs! Terrassevasker anbefales ikke da det lager små spor i overflaten.

Hvor mye terrassebord trenger jeg? Terrassebord 95 mm - ca 10,2 lm pr. m², terrassebord 120 mm - ca 8,1 lm pr m², terrassebord 145 mm - ca 6,7 lm pr m²

Terrasse GUIDE - Tabell over forbruk og skruelengde

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert