Slik beiser du en ny terrasse

For å beskytte terrassen mot vær og vind er det viktig å behandle den med beis eller olje. Nye terrassebord kommer vanligvis med en impregnert overflate som må få luftet seg over en lengre periode, men etter dette bør du behandle terrassen for å herde den mot tøffe vintermåneder og den daglige bruken gjennom sommeren. Avhengig av hvor lenge terrassebordene har vært lagret i butikken, bør de uansett få lov til å stå noen uker for å luftes ut før de blir vasket og beiset. Det er viktig å sørge for at overflaten er helt tørr før du påfører beisen.

Før du starter behandlingen av terrassen, må du bestemme deg for om du vil olje, beise eller male den. Terrassebeis er spesielt utviklet for å beskytte impregnert treverk og er den tryggeste behandlingen for de fleste.

Å beise terrassen er ikke en vanskelig oppgave. Med Jordans nyeste innovasjon, EasyPad, er du garantert et jevnt og skjoldfritt resultat raskt og enkelt. Påføringspaden når enkelt inn i hjørner og langs husveggene. Denne artikkelen vil forklare deg hvordan du kan beise terrassen din trinn for trinn ved hjelp av EasyPad. Hvis du derimot har en tidligere beiset terrasse, bør du lese videre her.

Jordan

⬆︎ EasyPad

Steg for steg - Kort fortalt:

  1. Rydd og dekk til: Fjern løv, pollen og annet løst rusk med en kost.

  2. Terrassen må renses selv om terrassebordene er nye.

  3. Påfør rensemiddelet med en lavtrykkssprøyte. Etter at det har fått virke en stund (se anbefaling på produkt), bruker du en vaskekost som ikke er for hard. Skyll grundig med vann.

  4. Når treverket er helt tørt, sliper du lett bort fiberreisningen med EasyPad-slipebrett og fjerner slipestøvet.

  5. Nå er det klart for å beise. Start med å beise endeveden grundig med en terrassepensel, helst med to til tre strøk, da endeveden er spesielt utsatt for fuktighet. Beis også detaljene i kriker og kroker, der påføringspaden ikke kommer til.

  6. Deretter kan du beise terrassebordene. Mett EasyPaden godt med beis, men sørg for å bare dyppe paden og ikke hele verktøyet. Beis noen få bord om gangen og jobb med hele bordets lengde. Påfør beisen grundig samtidig som du stryker bort overflødig beis i lange drag for å unngå at det dannes film. Start litt ut fra veggen for å unngå overskudd av beis i enden av bordet.

Dette bør du ha til jobben:

Pakkeløsning

Superbrett, EasyPad og Ultimate Terrasse pensel 75 mm

Enkeltprodukter

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert