Utelys

Foto: ASAK | Innhold: Gausdal Landhandleri i samarbeid med ASAK

Bruk av utelys gjør at du får mer glede av gårdsplassen, hagen og terrassen din. Det gir fantastiske stemninger, og du vil oppleve uterommet på en helt ny måte.

Lys opp uterommet. Utendørsbelysning har lenge vært et felt for proffene, men med in-lite kan du selv lyse opp hagen. Kjendiselektriker Gunnar Fjellestad fra TV2-serien Tid for hjem forteller deg hvordan.

Vi har delt inn utebelysningen i 5 ulike kategorier:

1. Overflate

2. Integrering / innfelling

3. Frittstående

4. Vegg

5. Spot

1. Overflate

Produktene i denne kategorien er egnet til montering på en horisontal overflate, f.eks. himlinger, bjelker, trappetrinn og damkanter.

De utenpåliggende lampene i sortimentet til in-lite gir mange muligheter for å lage direkte og indirekte lyseffekter. Produktene i denne kategorien er egnet til montering på en horisontal overflate, f.eks. himlinger, bjelker, trappetrinn og damkanter.

Hvis du ønsker å skape indirekte lyseffekter i hagen, er lampene EVO HYDE 180 DARK og EVO HYDE 550 DARK et perfekt valg. Disse LED-listene med en lengde på 18 cm og 55 cm kan monteres under nesten enhver overflate. Fra damkanter til trappetrinn og dekkplater, med disse LED-listene gir vi deg nye muligheter for lyseffekter med in-lite belysning. 

Asak

Asak

Overflate. Lag direkte og indirekte lyseffekter.

2. Integrering / innfelling

Integrated-serien omfatter et bredt utvalg av armaturer og med en god variasjon av materialer. Armaturer til innfelling i belegningsstein, heller og mur for å skape stemning og markere.

Lys er viktig, både inne og ute. Få mer glede av hagen og terrassen din, utvid sesongen og opplev hagen på en ny måte i sene kveldstimer. in-lite tilbyr et komplett lyskonsept for utebelysning. Integrated er er en serie lamper som kan felles inn i treverk, belegningsstein og mur for å skape stemning og for å markere f.eks en trapp, en mur, et inngangsparti eller gangvei. 

LED SPOTTER FOR INNFELLING 

FUSION og HYVE er lamper for innfelling i stein og mur, i tillegg til treverk. Lampene har ulike linser som gir forskjellig lys. FUSION gir et diffust lys som ikke blender. Den dempede gløden fra FUSION er særlig godt egnet til for eksempel terrasser. Hvis du vil ha litt sterkere lys, til for eksempel oppkjørselen, kan du bruke HYVE, evt. FLUX som er den kraftigste av alle. Lampene har dimensjonen Ø60 og vi leverer stein og mur ferdig boret slik at armaturene enkelt felles inn. FUSION OG HYVE fås også i en mindre versjon på 22 mm, med eller uten ring av rustfritt stål. 

Ønsker man integrert linjebelysning så er EVO GROUND et fantastisk valg. Lampen er 30 cm lang og gir en svært dekorativ belysning langs en gangsti / gangvei.  

PUCK er en ny type lampe for innfelling som gir et sirkulært og behagelig lys uten å blende. Designet er spennende og lampen er dekorativ i seg selv. Den er svært allsidig, men kan ikke kjøres på så ikke bruk den i oppkjørselen!

NYHETEN LUNA Ø60 har en skrå lysstråle som gjør den svært godt egnet til montering i mur og lyssetting av hageelementer som levegger, hekker, murvegger og espalierer. Velg mellom to ulike farger på ringen rundt; rustfritt sål, eller sort. 

VRIDBART 

I noen situasjoner kan det være praktisk å bruke en bakkespott med vridbar lyskilde. Nye BIG NERO gjør det mulig å justere lysvinkelen med en magnet uten å åpne armaturet! BIG NERO er perfekt for belysning av trær og prydbusker. 

EKSTRA KRAFTIG

Du kan også belyse trær med bakkespotter. De robuste bakkespottene NERO og BIG NERO kan med en lysrekkevidde opp til 8 meter, enkelt plasseres i bakken for å lyse opp (store) trær eller plataner fra undersiden. Ved å bruke flere bakkespotter rundt treet, kan du belyse hele trekronen og oppnå en optimal effekt. Vær oppmerksom på at det er spesielle monteringsforskrifter for BIG NERO.

Integrated serien har et stort utvalg av lamper med moderne design og høy kvalitet. in-lite tar i bruk det aller siste innen LED teknologi og lampene har lavt strømforbruk og lang levetid. Armaturene tilbys med varmt hvitt lys (WW).

Asak

Asak

Integrering / innfelling. Lamper til innfelling i belegningsstein, heller og mur for å skape stemning og markere.

3. Frittstående

Solitary frittstående lamper - lyskilder som står over bakken.

Lampene har et moderne design og gjør seg godt morgen som kveld. Lampene kan brukes i mange ulike situasjoner, som markering av inngangsparti eller som markering langs en gangvei eller sti. Man er ikke avhengig av en stor gårdsplass eller hage for å kunne benytte seg av lampene i Solitary-serien. En liten plass i hagen eller blomsterbedet er alt som trengs. Solitary-serien kan, i likhet med alle in-lite produktene, monteres og tilpasses på kort tid. 

Ved å kombinere Solitary med andre armaturer fra in-lite vil man oppnå en helhetlig hagebelysning og et godt sluttresultat.

STEMNINGSFULL

De frittstående lampene i vårt sortiment kan brukes for å skape atmosfære på terrassen, langs en gangsti eller oppkjørsel eller i et kantbed. En frittstående lampe kan lett stikkes i bakken eller monteres på en hard overflate. Med lave vekster velger du LIV LOW. Til høyere vekster velger du LIV. Du kan selvfølgelig også velge å bruke både høye og lave lamper! De frittstående lampene i vår LIV-serie gir et stemningsfylt og diffus lys.

GANGSTI ELLER OPPKJØRSEL

Vil du belyse en gangsti eller oppkjørsel med frittstående lamper? Velg lamper som gir direkte lys, f.eks. SENTINA eller ACE. De skaper tydelige linjer og skygger. På den måten oppstår det ikke bare en fin effekt, men gangstien eller oppkjørselen belyses på en funksjonell måte. ACE-lampene er dessuten justerbare slik at de kan anvendes i mange situasjoner.

SMAK OG BEHAG

Om dagen har frittstående lamper en dekorativ funksjon i hagen. Formgivning og farge spiller derfor en viktig rolle ved valg av en frittstående lampe. in-lite sortimentet med utendørs belysning finnes i mange farger og finisher. Våre lamper i varm sølvfinish og mørkegrått passer til nesten enhver hagedesign. Ønsker du noe mer utpreget? Da kan du velge stilrene hvite lamper eller lamper med luksuriøs finish av cortenstål.

Litt om CORTEN. Det er en omfattende prosess å oppnå en finish i cortenstål. Det første trinnet er å gi aluminiumshuset et metallholdig belegg. Etter at belegget er herdet blir overflaten behandlet slik at metallpartiklene blir liggende på overflaten. Lampene blir deretter behandlet i et syrebad slik at metallet korroderer. Til slutt får lampene en omfattende etterbehandling slik at huset ikke smitter av og kan brukes umiddelbart i hagen.

Asak

Asak

Frittstående. Frittstående lyskilder til opplysing av gangstier og bed.

4. Vegg

Belysning gir din hage, oppkjørsel, terrasse eller balkong en ny dimensjon.

Det kan alltid være smart å vurdere fasade-belysning. Sortimentet til IN-LITE gjør det nå mulig å f.eks. velge samme lampe til ytterveggen som til leveggen for ACE og den nye HALO - serien kommer med en lampe beregnet for 230V. Et lys ved døren, ved gjerdet eller ved trappen forenkler hverdagen og øker sikkerheten. IN-LITE har lamper i fire ulike farger og med ulik design kan du velge den som passer ditt behov best. Velg  Ved å plassere flere armaturer på rad på et gjerde kan man forvandle et nøytralt sted til noe mer spesielt. Armaturene fra Wall-serien kan kombineres med Solitair-serien, Integrated-serien og Spot for å gjøre uterommet komplett. 

Lampene i Wall-serien har det siste innen LED teknologi med lavt strømforbruk og lang levetid.

LYS OPP EN VEGG I HAGEN

Det gir en fin effekt hvis du monterer flere lamper i øyenhøyde på en levegg eller vegg. Vegglampene WEDGE og BLINK gir fint og stemningsfullt lys rettet nedover. Ved å montere flere lamper etter hverandre på en levegg gir man hagen dybde.

Tips! Hvis du vil lyse opp en gangsti eller oppkjørsel fra en vegg, plasserer man lampene lengre nede på veggen eller muren. Bruk f.eks. BLINK eller WEDGE. 

VED DØREN 

Du kan selvfølgelig også montere en vegglampe ved døren. Hvis det allerede finnes et strømuttak, velger du en lampe til 230 volt, for eksempel ACE UP-DOWN 100-230V. Denne lampen gir vakkert lys rettet oppover og nedover med markante linjer. ACE-linjen omfatter også frittstående lamper og vegglamper for 12 volt, slik at det er mulig å lage en fullstendig lysplan til hagen og huset med ACE.

PERGOLA ELLER TAK

En pergola eller et tak kan også fint belyses med vegglamper. For eksempel med ACE DOWN, som gir et vakkert, lys som kaster nedover på en stolpe eller vegg. Med SHUTTER, som selges separat, kan du selv bestemme bredden på lyset. Vil du heller ha en mindre lampe? Da velger du det lille spotlyset MINI SCOPE. Takket være det justerbare veggfestet er dette spotlyset enkelt å montere i hjørnene på pergolaen eller i taket, slik at lampen kan vris i ønsket retning. 

Asak

Asak

Vegg. Lamper til vegg for belysning av fasade; ved inngangsdør, gjerder eller trappetrinn.

5. Spot

Spot-lys er ideelle for å lyse opp steder eller objekter som trenger spesiell oppmerksomhet, som for eksempel busker, trær, skulpturer eller fasader.

Ved å benytte Spot-lys kan man fremheve enkelt-elementer i hagen, men ved bruk av for mange kan hagen fort ligne et utstillingsvindu og derfor er det viktig å benytte Spot-lysene i sammenheng med andre belysningsprodukter fra in-lite. Våre utendørs spotlys kan du enkelt sette i bakken eller bruk en bakkeplate for å motnere dem til harde underlage.

SCOPE

Scope er en moderne LED lampe med et lavt forbruk som er barnevennlig med at den ikke blir så varm som en halogenspot. Med vår SCOPE-linje kan du belyse både store og små elementer i hagen. Forskjellen mellom spotlysene er lysrekkevidden og vinkelen på lysbunten, som vist i skjemaet nedenfor. Velg modell avhengig av høyden og bredden på elementet som skal belyses. Hvis det gjelder større trær, blir effekten ekstra fin hvis du plasserer flere spotlys rundt treet. Et odde antall, tre for eksempel, gir en jevnt belyst trekrone.

TILBEHØR SCOPE

Alle SCOPE spotlys er enkle å rette og enkle å sette i bakken med det medleverte spydet. Til MINI SCOPE kan det også leveres en løs hette (SHIELD 1) som brukes for å skjerme av lyset på én side slik at man ikke ser rett inn i lyskilden. Hvis du vil montere SCOPE eller BIG SCOPE på en hard overflate, bruker du SCOPE BASE PLATE. Med mellomstykket RISER 350 kan du plassere spotlyset høyere, slik at lyset ikke blokkeres av høye planter foran objektet som skal belyses.

Asak

Asak

Spot. Lys opp steder eller objekter som trenger oppmerksomhet.

Utelys i støttemur - Se video

Noen utvalgte produkter

Trenger du inspirasjon til uterommet? Gausdal Landhandleri hjelper deg med tips og inspirasjon til din uteplass.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert