Tretak

ALVDAL ROYAL TRETAK – VARIG, MILJØVENNLIG OG TRADISJONELT

Alvdal Skurlag har et stort utvalg materialer for tak, og tretaket med lengst holdbarhet er behandlet med Alvdal Royal. Alle tak kan ha tretak, forutsett at man har en viss helling på taket. Tretak krever god utlufting og vanntett undertak. Det veier lite og er raskt å legge. Dersom man rengjør taket ved behov, vil man få et varig tak som både er miljøvennlig og vakkert med lang levetid.

Royalbehandlede materialer er laget av CU-impregnert furu i klasse AB. Dette er det mest formstabile alternativ med minst behov for vedlikehold.

Levetiden til alle tretak vil avhenge av beliggenhet og vedlikehold. Holdes taket fritt for humus og organisk materiale som løvblader, barnåler, mose o.l., og har god lufting slik at det får tørke raskt opp etter nedbør, så har du et tak som holder lenge.

Alvdal Royal behandlet tretak er formstabilt og har lang levetid. Behandlingen er en 2 trinns prosess hvor materialene først impregneres for deretter å kokes i royal olje. Den har UV beskyttelse, er transparent som skaper fargenyanser avhengig at trestruktur.

  • God holdbarhet

  • Formstabil

  • God motstand mot råtesopp

  • Vedlikeholdsvennlig

Alvdal Skurlag

Royalimpregnering

Først blir trevirket impregnert, for å beskytte mot råte, sopp og insekter. Deretter «kokes» olje inn i treet sammen med fargepigmenter, slik at vannet i cellene erstattes med olje. Oljen trenger 2-3 mm inn i trevirket slik at alle sider av materialet blir forseglet.

Resultatet er et formstabilt virke, som er mindre utsatt for sprekkdannelser og slitasje fra UV-stråling. Materialer som er royal-impregnert har også redusert utlakning av impregneringsstoffer, slik at de beskyttende egenskapene blir bedre bevart over tid. Oljen og fargepigmentene i det ytterste laget vil etterhvert slites, avhengig av vær og vind. Vi anbefaler derfor å behandle med  Alvdal Royal treolje etter behov. Det meste av oljen vil uansett forbli inne i treet, og sikre at den tekniske kvaliteten holder seg år etter år.

Royal-fargene

Fargene kokes inn i treet og vil kunne ha små variasjoner fra produksjon til produksjon. Fargene lever med trevirket og utvikler seg med tiden. Dette gir et levende fargespill både på tretak, kledning eller terrasse. Tretak fra Alvdal Skurlag kommer i følgende farger: klar, fjellgrå, brun, svart, oker og rød. Alle typene kan bestilles i et av våre varehus.

Alvdal

Har du større byggeprosjekt på gang? Gausdal Landhandleri hjelper deg med gode råd til ditt byggeprosjekt.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert