Tretak

ALVDAL ROYAL TRETAK – VARIG, MILJØVENNLIG OG TRADISJONELT

Alvdal Royal tretak er et varig og formstabilt furu tretak CU-impregnert i klasse AB og Royal behandlet.

Tretak kan benyttes på alle tak som har en viss helning. Tretak krever god lufting og vanntett undertak. Det veier lite og er raskt å legge. Rengjøres taket ved behov, ofte er årlig tilstrekkelig, vil du få et varig tak som både er miljøvennlig og vakkert.

Alvdal Royal behandlet tretak er formstabilt og har lang levetid. Behandlingen er en 2 trinns prosess hvor materialene først impregneres for deretter å kokes i royal olje. Den har UV beskyttelse, er transparent som skaper fargenyanser avhengig at trestruktur.

  • God holdbarhet

  • Formstabil

  • God motstand mot råtesopp

  • Vedlikeholdsvennlig

Alvdal Skurlag

Royalimpregnering

Først blir trevirket impregnert, for å beskytte mot råte, sopp og insekter. Deretter «kokes» olje inn i treet sammen med fargepigmenter, slik at vannet i cellene erstattes med olje. Oljen trenger 2-3 mm inn i trevirket slik at alle sider av materialet blir forseglet.

Resultatet er et formstabilt virke, som er mindre utsatt for sprekkdannelser og slitasje fra UV-stråling. Materialer som er royal-impregnert har også redusert utlakning av impregneringsstoffer, slik at de beskyttende egenskapene blir bedre bevart over tid. Oljen og fargepigmentene i det ytterste laget vil etterhvert slites, avhengig av vær og vind. Vi anbefaler derfor å behandle med  Alvdal Royal treolje etter behov. Det meste av oljen vil uansett forbli inne i treet, og sikre at den tekniske kvaliteten holder seg år etter år.

Har du større byggeprosjekt på gang? Gausdal Landhandleri hjelper deg med gode råd til ditt byggeprosjekt.