Utemaling

Er det tid for å friske opp utendørs eller male for første gang, kan det være smart å planlegge uteområdet i sin helhet – ikke bare husets fasade. Ta med grunnmur, tak, terrasser, vinduer og dører i valg av farger, og eiendommen får et mer personlig uttrykk.

Utemalingen beskytter treverk, metall og andre overflater mot vær og vind, UV-stråler og fuktighet, som kan føre til forfall og skade.

Før du starter med malejobben er det viktig å forberede overflaten grundig. Du må fjerne gammel maling, rengjøre overflaten grundig og reparere eventuelle skader. Dette kan være tidkrevende, men det vil sørge for at malingen fester seg godt og gir langvarig beskyttelse.

Når du maler utendørs, er det også viktig å velge riktig type maling for overflaten du skal male. For eksempel, hvis du maler treverk, bør du velge en maling som er egnet for tre og som gir god beskyttelse mot fuktighet. Hvis du maler metall, bør du velge en maling som er rustbeskyttende og som tåler vær og vind.

Når du maler utendørs, må du også ta hensyn til værforholdene. Det er best å male når det er tørt og varmt, men ikke for varmt, da dette kan føre til at malingen tørker for raskt og ikke fester seg godt. Det er også viktig å unngå å male i direkte sollys, da dette kan føre til at malingen tørker for fort.

Malejobben kan være tidkrevnde, men det er en viktig oppgave for å holde huset eller bygningen i god stand. Ved å forberede overflaten grundig, velge riktig type maling og ta hensyn til værforholdene, kan du oppnå en langvarig beskyttelse og et flott resultat.

Vi har et godt utvalg av kvalitetsprodukter for utendørs maling som forenkler jobben, og som gir deg et resultat du garantert vil bli fornøyd med.

DRYGOLIN Optimal

DRYGOLIN Optimal sørger for langvarig flott utseende og langvarig beskyttelse. Malingen har meget god farge- og glansholdbarhet, og tørker raskt.

I løpet av sin over 20 år lange historie har Optimal blitt Norges bestselgende maling. Nå har den blitt en del av DRYGOLIN-familien og er fortsatt den samme pålitelige husmalingen. Med DRYGOLIN Optimal sikrer du huset ditt et langvarig, flott utseende. DRYGOLIN Optimal er basert på moderne akrylteknologi som gjør at farge og glans holder seg like flott lenge. Malingen tørket raskt og du rekker to strøk på én dag. Maler du med DRYGOLIN Optimal er det lenge til neste gang du trenger å male.

 • Langvarig beskyttelse

 • Meget god farge- og glansholdbarhet

 • Tørker raskt - to strøk på én dag

 • Silkematt

DRYGOLIN Nordic Extreme

Drygolin

DRYGOLIN Nordic Extreme har en unik Extreme-teknologi. Extreme-teknologien gir overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen er selvrensende. Det gir et varig vakkert hus.

 • Jotuns suverent beste noensinne - holder lengst!

 • Overlegen beskyttelse

 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet

 • Selvrensende

 • Suverene påføringsegenskaper

 • Varig vakkert hus

Se film om Drygolin Nordic Extreme:

DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert har Longlasting Color Technology som gir ekstrem fargeholdbarhet, suveren fargegjengivelse og langvarig beskyttelse. Malingen har et vakkert avdempet silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, og er selvrensende.

 • Vakkert, avdempet, silkematt utseende

 • Selvrensende

 • Spesielt effektiv mot svertesopp og alger

 • Effektiv påføring - effektiv tørketid

 • Langvarig beskyttelse

Butinox Futura 16 Selvrensende Maling

Selvrensende
Butinox

Eksteriørmalingen Butinox Futura 16 er bygget på en helt ny generasjon akrylteknologi. Dette gjør at vi kan gi hele 16 års garanti på farge og glans. Malingen er vannbasert og selvrensende.

Butinox

Butinox Futura 16 er testet under ekstreme klimatiske forhold, i solrike Florida og i Norge. Langtidstester viser at Butinox Futura 16 har hele 55 % bedre holdbarhet på farge og glans enn tradisjonell maling.

16 års garanti på farge og glans

✓ Selvrensende maling

✓ Enkel og rask påføring

✓ Svanemerket for enklere miljøvalg

Les mer om nyheten Butinox Futura 16 >

Butinox Futura Selvrensende Maling og Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis

Selvrensende
Butinox Futura

Butinox Futura Selvrensende Maling / Dekkbeis er to høyteknologiske produkt med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Butinox Futura Selvrensende Maling / Dekkbeis danner en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Den selvrensende overflaten gjør at vannet legger seg på veggen i større og jevnere dråper, som vasker med seg mer av skitten på vei ned veggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

Butinox

Produktene har overlegen glans- og fargestabilitet som bevarer et nymalt utseende lengst. Smart Flow Technology sørger for å ta mer opp i penselen, slik at hvert dypp gir et lengre penselstrøk. Faktisk er forskjellen på hele 20 prosent. Det betyr færre turer i bøtta før veggen er ferdigmalt, og et raskere resultat. Den kremaktige konsistensen gjør også at malingen/dekkbeisen er lettere å påføre, gir mindre sig og mindre motstand i penselen. Du sparer tid og du sparer ryggen.

Overmalbar etter kun 2 timer ved 23 °C, så du kan enkelt ta 2 strøk på én dag. Brukes på nytt grunnet treverk, samt på tidligere beiset, dekkbeiset eller malt (gjelder kun Maling) underlag utendørs. Miljømerket med Svanemerket.

Se film om Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis:

Se film om Butinox Futura Selvrensende Maling:

Butinox Futura Dekkbeis og Butinox Futura Maling

Langvarig nymalt utseende
Butinox Futura

Butinox Futura Dekkbeis og Butinox Futura Maling er halvblanke høykvalitetsprodukt som gir et dekkende utseende. De gir meget god værbestandighet og har lang holdbarhet, i tillegg til langvarig farge- og glansstabilitet. Det gjør at huset ser nymalt og vakkert ut svært lenge. Faktisk gir Butinox Futura 12 års skriftlig garanti på farge og glans.

Butinox Futura Dekkbeis oppfyller nordiske miljøkrav og har fått tildelt miljømerket Svanen. Dekkbeisen lukter lite, har meget god dekkevne og er lett å påføre.

Butinox Futura Dekkbeis og Butinox Futura Maling inneholder effektive midler mot overflatesopp og alger. Nytt treverk skal alltid først grunnes med Butinox Futura Grunning. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt (gjelder kun Maling) treverk. Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk. Kan også benyttes på metall.

Har du bestemt deg for farge?

Vi har samlet fargekart fra våre leverandører BUTINOX og JOTUN for å hjelpe deg litt på veien. Finn de fargene som passer best til deg og ditt hus.

Butinox Futura Soft Look

Elegant helmatt useende
Butinox Futura

Butinox Futura Soft Look er en moderne maling som gir huset et helmatt (glans 03), tidsriktig og elegant utseende. Selv om du ønsker å beholde fargen du har på huset i dag, vil huset få en helt ny look. Butinox Futura Soft Look har ingen glansrefleksjoner, og flaten vil alltid fremstå jevn, matt og vakker. Spesielt mørke farger vil fremstå med en diskré og vakker eleganse.

Butinox Futura Maling oppfyller nordiske miljøkrav og har fått tildelt miljømerket Svanen. Malingen lukter lite, har meget god dekkevne og er lett å påføre.

Nytt treverk skal alltid først grunnes med Butinox Futura Grunning.

Butinox Futura Soft Look benyttes til utvendig treverk hvor man ønsker et matt, malt utseende. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt treverk. Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk. Kan også benyttes på metall.

Butinox Futura Grunning

Dokumentert beskyttelse mot råte.
Butinox Futura

Butinox Futura Grunning er en pigmentert vanntynnbar grunning for alt nytt og værslitt utvendig treverk. Grunningen kan benyttes på både høvlede og uhøvlede flater. Butinox Futura Grunning inneholder aktive midler mot svertesopp, og inneholder i tillegg effektive biocider mot råtesopp.

Butinox Futura Grunning bør snarest mulig viderebehandles med et toppstrøk, men kan stå i opptil 1 måned før toppstrøket påføres.

Butinox Futura Dør og Vindusmaling

Spesialmaling for dør og vindu

Butinox Futura Dør og Vindusmaling gir et elegant og halvblankt utseende med flott finish. Malingen gir husets mest utsatte detaljer en ekstra robust overflate og værbestandighet. Med denne spesialmalingen unngår du at dører og vinduer får klebrig limeffekt ved lukking.

Spesielt egnet til høvlet treverk som for eksempel vinduer, dører, staffasjer, hagemøbler, gjerder og andre detaljer utendørs. Velegnet også for takrenner osv av metall/plast.

Se film om Butinox Futura Dør og Vindusmaling:

Butinox Futura Grunnmur

Spesialmaling for grunnmur

Butinox Futura Grunnmur er en meget værbestandig akrylmaling med svært god farge og glansholdbarhet. Malingen har god heft, er lett å påføre og dekker godt. Spesialmalingen gir en silkematt overflate som er lett å rengjøre.

Malingen er utviklet for bruk på sokkeletasjer og grunnmur, og beskytter mot svertesopp og algevekst.

Anbefalte produkter

Butinox Terrassebeis

Best i test!
Butinox

Butinox Terrassebeis fremhever og bevarer treverkets naturlige struktur med et transparent klart eller innfarget utseende. Butinox Terrassebeis er robust og fargebestandig med opptil 3 års holdbarhet. Beisen ble senest kåret til best i test i Hyttemagasinet nr. 3 Mai 2015.

Terrassebeis anbefales for å unngå fliser i bare føtter og sprekkdannelser i treverket. Butinox Terrassebeis har gode penetrerende og vannavvisende egenskaper og beskytter mot sprekkdannelser, lysnedbryting og fukt, samt svertesopp og grønske.

Benytt Butinox Terrassebeisfjerner og Butinox Terrasselysner før behandling av tidligere beiset treverk. Nye, impregnerte materialer renses med Butinox Terrasselysner før beisen påføres. Dette sikrer riktig farge og jevn innfarging.

Se film om Butinox Terrassebeis:

Anbefalte produkter

Les våre tips & råd artikler

Trenger du inspirasjon til uterommet? Gausdal Landhandleri hjelper deg med tips og inspirasjon til din uteplass.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert