Sett farge på fasaden med fabrikkmalt kledning

Helhetlige fargepaletter og harmonisk bruk av farger har lenge vært standard for interiør, og ikke overraskende har denne tankemåten nå også spredd seg til fargevalg utendørs.

Foto: Jotun AS

Med en helhetlig tanke om fargevalget på fasaden, åpnes nye muligheter for å gi bygget den stilen som passer best.

Hovedfarge Jotun 7053 Lærdal - Vindufarge Jotun 1024 Tidløs - Terrassefarge TREBITT Terrasse 90029 Naturlig Sølvgrå Foto Jotun AS. Vegg: Jotun 7053 Lærdal. Gulv: Jotun 90029 Trebitt Naturlig sølvgrå

Hovedfargen danner utgangspunktet for byggets fremtoning, og det er viktig å velge en farge som står godt til omgivelser og nabolag. Store hus kan med fordel fargesettes i noe mørkere farger, siden mørke bygg fremstår som mindre ruvende enn hvite og lyse. Mørke farger gir i tillegg ofte en mykere overgang til vegetasjonen rundt. Hvite, lette og lyse farger har sterke tradisjoner i Norge, og stilhistorisk er hvite hus svært utbredt over hele landet. Lyse farger vil få bygget til å virke større.

Hovedfarge Jotun 1274 Dus - Dørfarge Jotun 5445 Delicate Blue - Terrassefarge TREBITT Terrasse 90029 Naturlig Sølvgrå Foto Jotun AS. Hovedfarge Jotun 1274 Dus. Dørfarge Jotun 5445 Delicate Blue. Terrassefarge TREBITT Terrasse 90029 Naturlig Sølvgrå

DETALJENE GIR HELHETEN

Fargene på dører, vinduer og staffasje setter et personlig preg og bidrar stort til helheten på bygget. Jo større kontrast mellom hovedfarge og staffasje, desto mer settes detaljene i fokus. På den måten kan byggets detaljer dempes eller fremheves. Når du velger fabrikkmalt kledning til ditt bygg, er det smart å huske på at kledning til staffasje også blir forhåndsbehandlet på fabrikk.

BEIS ELLER MALING?

Maling legger en beskyttende film på kledningen og dekker med det til trestrukturen. Farger med mye kulør blir veldig tydelige, og skaper en klar og konkret stil. Beis trenger inn i treverket og lar samtidig trestrukturen skinne gjennom. Et transparent utseende passer perfekt både for moderne og tradisjonell byggestil, gjerne i kombinasjon med mur. Både maling og beis gir fullgod beskyttelse til ditt bygg.

Kledningsprofiler Ultimalt Foto Gausdal Bruvoll/Ultimalt. Fra venstre: Rektangulær kledning. Dobbelfals 60 grader med spor. Låve skrå

Hovedfarge Jotun 10168 Muted Yellow Foto Jotun AS. Jotun 10168 Muted Yellow

LEKRE FARGENYHETER

Malingsprodusenten Jotun imøtekommer den økende interessen for utendørsfarger med et helt nytt fargekart; Varig vakre farger. Her presenteres utendørsfargene med anbefalte fargekombinasjoner for hele huset, slik at veien til helhetlig fargepalett er kort og enkel.

Det har også blitt rom for spennende nye farger, som for eksempel Jotun 1274 Dus – en ny grålig hvittone, samt den avdempede gultonen Jotun 10168 Muted Yellow.

FABRIKKMALT KLEDNING ER SMART

Med fabrikkmalt kledning fra Gausdal Bruvoll har du fritt valg mellom alle de flotte utendørsfargene til Jotun. Kledningen kan leveres med grunning og mellomstrøk ferdig påført fra fabrikk, og med ULTIMALT er også 4-sidig råtebeskyttelse inkludert. Det kan være en god investering i et stadig mer fuktig klima, og fabrikkbehandlingen sparer deg for mange timer med malearbeid.

ULTIMALT fra Gausdal Bruvoll leveres med enten Jotun Drygolin Nordic Extreme for dekkende utseende eller med Jotun Trebitt for transparent utseende, og med ULTIMALT kan kledningen stå inntil 5 år før første overmaling.

PS: Ønsker du et avdempet silkematt utseende på ditt bygg, så leverer nå Gausdal Bruvoll også kledning med nyheten Jotun Drygolin Color Expert.

Drygolin Color Expert

Drygolin Nordic Extreme

Les mer om Ultimlat kledning fra Gausdal Bruvoll

Få flere gode tips og råd til små og store prosjekter!

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert