Aina tar «innerommet» ut med Asak

Aina Sollie Steen har lang erfaring med styling og interiørdesign. Hun har formidabel kunnskap om materialer og fargevalg etter mer enn 25 år i bransjen. Vi kjenner henne blant annet igjen fra populære oppussingsprogrammer som «Tid for hjem» og «Sommerhytta» på TV2. Det mange kanskje ikke vet er at Aina også jobber med kunst og produktdesign. Nå har hun tatt fatt på uterommet og tegnet tre magiske uterom med utgangspunkt i én og samme hage! - Klassisk, Naturlig Bohem og Kontinental Rustikk.

Asak

Foto: Aina Sollie Steen | Kjent fra «Tid for hjem» og «Sommerhytta» på TV2.

Her tar hun deg gjennom stilen og hva du bør tenke på av valg i materialer, fra stort til smått.

KLASSISK

Liker du det mer rene, klassiske og samtidig elegante uttrykket?

Den klassiske stilretningen består av kontraster mellom det lyse og det mørke, hvor naturmaterialer som skinn, lerret, kurv, smijern og tre er mye brukt.

Her passer heller lagt i sjakk mønster perfekt, og nivåforskjeller på platting og hage gir oss en kontinental vibe, forteller Aina.

Gi plass til store former i stedet for mange små. Dette sammen med et symmetrisk oppsett av møbler og dekorelementer gir oss et tidløst og elegant utrykk.

Antikviteter og gamle ting er ofte blandet med nye, og gjerne i en tilsynelatende tilfeldig miks, forklarer hun. Klassiske urner og krukker plantet med buksbom, hortensia og villa-de-Paris er perfekt for stilen.

Når det kommer til fargesetting blir det et mer varig uterom, om man velger naturtoner og unngår skrikende innslag som signalrødt og gult.

Dusere farger kan man alltid innlemme, påpeker Aina.

Det du må huske på er symmetri når du møblerer. Hold det ryddig og med orden, men få med patina i elementene du setter inn, da får du et stofflig og lunt uttrykk.

De fine og litt nøytrale produktene i gråtoner er enkle å følge opp med andre farger, og har en varm gnist som gjør at de ikke oppleves kjølig, forteller Aina. Hagen din vil oppleves nesten som et lekkert hotell i Frankrike.

Stikkord: Ren, klassisk, elegant.

Asak
Asak
Asak

Produkter som blir brukt:

NATURLIG BOHEM

Ønsker du en følelse av sydligere strøk i hagen din?

Omgi deg med naturlige og hvite toner i denne moderne stilen, med innslag av rustikke og tekstuelle former.

Hvitt, natur og rustikke elementer definerer denne stilen, forklarer Aina. Dette til sammen vil gi deg en følelse av sydligere strøk, når du går ut i uterommet ditt.

Typisk for en naturlig bohem er et mer upolert uttrykk. Det skal aller helst oppleves som en helt tilfeldig sammensetning av små skatter du har samlet gjennom flere år, men du kan gjerne blande inn noen designmøbler med et strammere uttrykk.

Bruk lyse, store flater, det være mur og heller, forteller Aina. Sammen med tepper i naturens farger med masse tekstur.

Kurver, bast og treverk er kjennetegn for denne stilen. Bambus passer også godt. Finn frem stubber og fjøler, og skap et inntrykk av levd liv.

Når det kommer til beplantning er urner med eksotiske innslag fra palmefamilien, sukkulenter eller kaktus perfekt, insisterer Aina.

Følelsen av godt håndverk og one-of-a-kind-objekter er også typisk for denne stilen.

Jeg vil anbefale av mykere innslag lin og bomull, det er perfekte tekstiler på puter, håndklær og tepper, oppfordrer Aina. Dette for å skape en lett og naturlig følelse som passer denne stilen utmerket.

Stikkord: Hvitt, natur, rustikk.

Asak
Asak
Asak

Produkter som blir brukt:

Ønsker du å lage ditt eget utemøbel? Da anbefaler vi å lese «Hvordan bygge din egen DAYBED - 7 enkle steg» og «Hvordan bygge ditt eget utekjøkken med Asak Modul»

KONTINENTAL RUSTIKK

Drømmer du om en italiensk bakgård og sommer i Toscana?

Den sydlandske, latinkontinentale stemningen på uteplassen din, skaper du gjennom herlige og fargerike detaljer på husvegg, utefliser, tekstiler og krukker.

Hva med å designe og plassbygge en frodig og avslappende lounge skreddersydd for lange late sommerkvelder, oppfordrer Aina. I den behøver du ikke å spare på putene, og du kan boltre deg i tekstiler som fløyel, bomull og lin, i tonene fra den varme siden av fargesirkelen.

Et viktig element her, er en pergola eller stor parasoll, som gir deg «et rom i rommet» opplevelse og skygge på dagtid.

Vårt klima kan ikke alltid by på høye temperaturer, men vi har jo alltids varmelamper og ikke minst lyset med oss til langt på kveld, forteller Aina. Så å forberede lange kvelder ute, visker ut skillet mellom inne og ute.

Fyll bakgården med puter og andre tekstiler, sammen med annen pynt, boller og servering. Keramikk er et viktig element for å skape en kontinental, rustikk opplevelse.

Med rustikke terrakotta-potter og deilige dufter av rosmarin og andre krydderplanter får terrassen et avslappet, sydlandsk preg, lover Aina.

En egen grønnsakshage med kortreiste delikatesser mellom noen sypresser er heller ikke feil, om man har plass til det.Men for all del ikke glem langbordet med plass til hele familien samt noen til.

Om du er glad i å lage mat kan jo en vedfyrt pizzaovn være en idé, tenker Aina. Den fungerer jo også som ildsted ut i de små timer, samt å tilberede brød eller kaker og annet, i tillegg til en rykende fersk pizza Margherita.

Stikkord: Farger, rustikk, keramikk.

Asak
Asak
Asak

Produkter som blir brukt:

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert