Hvordan bygge din egen Daybed

Vi har satt opp 7 enkle steg som viser deg hvordan du kan bygge ditt eget DAYBED utemøbel av Asak Forskalingsblokk. 

Asak Forskalingsblokk er et konsept med normalblokker og endeblokker/hjørneblokker på samme pall. Blokkene tørrstables, for å danne en tett forskaling. Vanligvis armeres og støpes det, slik at det blir en ferdig ringmur etc., men i dette tilfellet skal vi lage en enklere konstruksjon. Denne nydelige utesengen har Asak designet i samarbeid med Aina Sollie Steen (kjent fra oppussingsprogrammer som «Tid for hjem» og «Sommerhytta» på TV2) og tilhører stilen NATURLIG BOHEM

Asak

Asak

Dette trenger du:

Asak
  • Asak Forskalingsblokk: (LxBxH): 50x20x20cm

  • Asak Pilarblokk 24x24x20 cm. 8 stk

  • Steinlim, eller enda bedre; et mur/flislim, som tåler frost. Murlim bygger litt, så da må man lime begge vangene på blokken.  

Underlag:

Sørg for riktig drenering og anlegg en såle av pukk. Komprimer sålen grundig og bruk gjerne 8-22mm knust masse som avrettingslag. Begynn å stable blokkene direkte på den avrettede sålen. Sett første skift i jordfuktig betong. Det er avgjørende for resultatet at underlaget er rett og at det første skiftet er i vater (begge veier). Sjekk med vater for hvert skift du bygger.

Steg nr 1

Mål opp området hvor sengen skal plasseres (BxL): 1,7 x 2,20 meter

Asak

Steg nr 2

Begynn med en endeblokk i et av hjørnene og stable normalblokker videre langs den oppmerkede linjen. Endeblokk kombinert med normalblokk danner et komplett hjørne.

Asak

Steg nr 3 

Plasser lim (steinlim toppen av den innerste vangen på blokkene før du begynner på 2. skift. Om du bruker murlim så må du ha på lim på begge forskalingsblokk-vangene.

Asak

Steg nr 4

Plasser blokkene i neste skift i motsatt retning slik at ikke skjøtene kommer rett over hverandre. Det kalles forbandt. Plasser så et skift til med Pilarblokker opp på det forrige, slik at du til slutt har 4 små søyler inne i sengen.

Asak

Steg nr 5

Fyll deretter hulrommene med singel eller pukk 8-16 mm.

Asak

Steg nr 6

Nå kan bunnplaten til sengen legges på (bør være i et materiale som tåler noe fukt).

Asak

Steg nr 7

Legg til slutt på madrass og pynt med puter - og vips så har du laget en ferdig «daybed» klar til soling og late dager.

Asak

Produkter som blir brukt:

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert