Ved- og skogsutstyr

Motorsag og verneutstyr

Motorsaga er et fantastisk arbeidsredskap for å vedlikeholde og holde nede trær og busker på eiendommen. Ikke bare felling av trær, men også til vedproduksjon og kapp av vedkubber. Motorsaga er heller ikke ufarlig, da det er store krefter i sving. Sett derfor sikkerheten først,  før du begynner arbeidet med motorsag som redskap. Her er noen tips:

  • Bruk forskriftsmessig bekledning og utrustning

  • Klærne skal være hensiktsmessig og ikke være til hinder, dvs klår som kan sette seg fast i grener eller busker.

Da gjelder følgende klær og verneutstyr:

  • Vernebukse

  • Vernesko

  • Hjelm med visir og øreklokker

  • Jakke og hansker

Vernebuksen er bygd opp med et nettverk av tråder som stopper sagkjedet momentant. Det samme med vernesko og ikke minst for å unngå klemskader. Hjelmen er til beskyttelse mot kvister som knekker og faller fra stammen. Visiret på hjelmen minimerer risikoen for flis på øye. Ryker også kjedet under arbeidet, vil hjelm og visir gi den ekstra beskyttelsen. Øreklokker er en nødvendighet, da lyden av motorsag er skarp og intens, som raskt kan redusere hørselen.

Bensindrevne motorsager

ECHO motorsager er bygd for å vare. De kom med sin første sag i 1963 og sortimentet strekker seg fra lette fritidssager og opp til 70cc. ECHO motorsager er alle designet etter samme profesjonelle standard, uten unntak. Hardtarbeidende, høy kvalitet med anerkjente japanske byggestandarder. Funksjoner for å øke effektiviteten inkluderer vibrasjonsdemping, automatisk oljesmører, luftfilter med enkel tilgang, kjedebrems og vår patenterte teknologi, G-Force, som reduserer behovet for motorvedlikehold. Enten du kapper, beskjærer eller feller, så har ECHO en motorsag du kan stole på. 

Skal du felle en skog er det bensindrevne motorsager som gjelder. De er betydelig kraftigere og kan felle store trær uten problemer.

Ariens

Elektriske motorsager og kjedesager på batteri

For de som ikke jobber som proffer i skogen er en elektrisk motorsag eller en kjedesag på batteri et svært godt alternativ. Elektriske motorsager og kjedesager på batteri er stillegående, lette og meget brukervennlige. De er også snillere mot miljøet.

Elektriske og batteridrevne sager har en motor med flat dreiemomentkurve. Det betyr at du kan tilpasse turtallet når du kvister. En bensinsag har en dreiemoment-topp som krever høyere turtall for ikke å kveles. Bensinsager har sentrifugalclutcher som gjør at de ikke trekker kjedet før turtallet er tilstrekkelig. Det slipper en dreiemomentsterk elektrisk eller batteridrevet sag. Elektriske/batteridrevne sager stopper også helt opp om du for eksempel må flytte på noen greiner.

Om du velger en batterikjedesag er det viktig å se på bruk i forhold til batteristørrelse. En kjedesag er et strømkrevende verktøy, og batteristørrelsen bestemmer hvor mye jobb du får gjort. 

Makita

Utvalgte produkter

Annet ved- og skogsutstyr

Kløyvøkser

Vedkløyving på gamlemåten kan være krevende, men med ei god øks blir jobben enklere. Fiskars har utviklet kløyvøkser med dobbeltherdede stålhoder med en eksepsjonell styrke og skarphet. Her er det brukt de beste råvarene med høyt fokus på detaljer. De er perfekt balansert for å gi deg den beste svingen, presisjonen og kraften i hvert eneste hugg. 

Fiskars

Stokkholder

Hendig stativ som sørger for enklere kapping av vedstokken. Stokkholderen gjør også at man kan kappe i riktig arbeidshøyde, for en mer ergonomisk hverdag.

Espegard

Vedkløyver Kindling Cracker® Standard

Smart vedkløyver for opptenningsved. Dette er originalen, designet i New Zealand. Produsert i Australia av resirkulerbart, høykvalitets støpejern.

Espegard

Utvalgte produkter

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert