2 ting du kanskje ikke visste om målebåndet

Gausdal Landhandleri

Løs tupp på målebåndet?

Har du på et tidspunkt oppdaget at tuppen på målebåndet sitter løst? Målebåndet er ikke ødelagt, det er faktisk en veldig god grunn for at den kan skyves frem og tilbake.

Tuppen kan bevege seg frem og tilbake ca 1 mm, noe som tilsvarer tykkelsen på selve tuppen. Om du skal måle en planke og fester tuppen på enden, drar målebåndet til ønsket lengde er det viktig at tuppen kan strekkes ut slik at målet blir helt riktig. Skal du derimot måle dybden av en vinduspost dytter du bare målebåndet inntil vinduskarmen, siden vi da er avhengig av at tykkelsen på tuppen også beregnes.

Slik måler du innvendig med målebånd

Å måle opp riktig innvendig mål kan oppleves litt knotete, men på veldig mange målebånd har du en klaff som enkelt hjelper deg med dette. For eksempel målebåndet fra Hultafors som er avbildet ovenfor.

  1. Vipp ned klaffen på baksiden av målebåndet

  2. Mål opp ...

  3. ... og legg til 100 mm (dette kan variere, så se hva som står)

(Denne muligheten finnes også på enkelte målebånd uten nedfellbar klaff, men da har de gjerne en informasjon om hvor mange millimeter du skal legge til.)

Produkter

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert