Planting og hagestell

Om du har en stor eller liten hage, kan hagestell gi deg den avkoblingen du trenger. Hagestell trenger ikke å være så vanskelig, men det kreves litt planlegging og innsats for å ta godt vare på hagen. Ambisjonsnivået setter du selv. Det er mange som koser seg med hagearbeid, og det forbindes ofte med avslapping, rekrasjon og ro.

Plantejord

Floralux® Plantejord er ypperlig til bruk i blomsterpotter, urner, balkongkasser og til dyrking og stikking av småplanter.

Bytt jord på planter som står i potter og urner hvert år. Det fremmer trivselen og veksten for plantene. Bruk dreneringskuler for å lage drenering i potter, kasser og urner. Hvis ikke blir jorden lett «sur».

Det er viktig med jevn tilgang på fuktighet, vann derfor ofte og lite. Tilgang på næring er viktig for alt som vokser. Husk derfor å tilføre næring jevnt over hele vekstsesongen, eller bland inn langtidsvirkende næring ved planting.

Det kan lønne seg å friske opp «gammel og sliten» jord ved å blande inn ny, frisk Floralux® Plantejord.

Les også Vanning i hagen

Dekkbark

Floralux® Dekkbark er velegnet som dekke i plantefelt og skråninger. Floralux® Dekkbark reduserer behovet for vanning. Den hindrer også ugressvekst og reduserer erosjon i skråninger.

For å få et godt resultat er det viktig at du fjerner alt ugress der du vil bruke bark. Gjødsle plantebedet og legg ugresshemmende barkduk på bakken. Legg så ut ca. 10 cm tykt lag med Floralux® Dekkbark. Fyll etter med ny bark på toppen hvert år. Ved ettergjødsling får man best virkning med Floralux® Hagegjødsel eller Floralux® Naturgjødsel utblandet i vann.

Hageredskap

Når du er glad i hagearbeid, vil du ha stor glede av å ha de beste redskapene til enhver hageoppgave. Enten du luker, kløyver, feier eller beskjærer, så gjør redskapene fra Fiskars oppgavene enklere og mer effektive år ut og år inn.

Tips! Med opphengskroker og redskapsholdere fra Habo blir det enklere å holde orden i redskapene.

Beskjæring

Trær og busker beskjæres tidlig vår eller om sommeren, avhengig av type. Vanligvis er juli og august de beste månedene for sommerbeskjæring, når buskene har vokst seg klare for i år.

Fiskars

Ugressfjerning

Ugress kan lett ta over en hage hvis den ikke blir passet på, men med noen smarte triks og redskaper, kan denne kampen enkelt vinnes.

Et godt tips er å fjerne ugress etter ei regnskur for da er jorden myk. Når jorden er hard sitter røttene bedre fast i jorden. Pass på at røttene blir borte, for selv en liten rot kan begynne å vokse til en ny plante. 

Fiskars

Planting

Såing av frø og planting er to av de mest følsomme oppgavene. For at arbeidet skal gå som smurt har Fiskars utstyrt planteredskapene med avrundede kanter. Dette sørger for at jord og røtter ikke ødelegges så lett, slik at plantene får de beste betingelsene til å vokse seg sterke og frodige.

Fiskars

Bearbeiding

Enhver hageeier vet at hvis hagen skal blomstre og plantene trives, må jorden pleies. Fiskars har et fantastisk utvalg av jordpleieredskaper – enten du skal plante løk, lufte, gjødsle eller sette ned påler.

Fiskars

En god rive er et must i hagen. Den er perfekt til å fjerne løv, gress og annet hageavfall, samtidig som den også lufter underlaget.

Fiskars

En god trillebåre er et flott redskap å ha til hagearbeidet. Selvbygger er ei robust trillebåre som egner seg godt både til små og de de større oppgavene i hagen og rundt huset.

Fiskars

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert