Alt til vanning av hagen

Korrekt vanning er viktig for å sikre at plantene dine og plenen holder seg grønne og sunne. GARDENA har alt du behøver for å gi hagen din den vannforsyningen den trenger.

Hold plantene friske ved å vanne hagen riktig

For å sikre at du har en grønn plen om sommeren og at blomstrene ikke visner, må du sørge for at alle plantene får nok vann i mai, spesielt i lange perioder med tørke.

De fleste planter reagerer på vannmangel med redusert vekst og visne blader. En typisk advarsel er for eksempel hvis fotavtrykk er synlige lenge i hagen. Det betyr at gressbladene mangler vannet som får dem til å rette seg raskt opp igjen. Blåaktig farge eller sølvaktig skinn på plenen er også tegn på vannmangel.

Etter bare noen få dagers tørke i høye temperaturer må man passe på å vanne blomster og gress. På denne måten sikrer du at plantene holder seg sunne og vokser seg sterke. Pass på at plantene får nok vann når de vannes. Det er derfor bedre å vanne sjeldnere, men med nok vann, fremfor litt hver dag.

Vanningssystem

Hvis du ikke har tid til å vanne hagen selv, eller hvis du glemmer det, kan du installere et vanningssystem fra GARDENA i mai, før de varme månedene setter inn. Det finnes en løsning for alle beplantede områder, uansett om det er hekker, busker, blomsterbed eller plener som trenger vanning. Dermed kan du få hele hagen vannet automatisk uten at du må trekke vannkannen med deg fra bed til bed. Ved å integrere automatisk vannstyring, jordfuktighetssensor eller regnsensor, får plantene nøyaktig den vannmengden de trenger for å trives.

Original GARDENA System

Original GARDENA System utgjør selve grunnlaget for hagevanning med mer enn 45 års erfaring. Det geniale ligger i systemkonseptet: Alt passer perfekt sammen og er helt vanntett.

Gausdal Landhandleri tilbyr et godt utvalg vanningsutstyr fra GARDENA.

  • Slangekoblinger

  • Slanger

  • Slangevogner/-tromler

  • Munnstykker/vanningredskaper

  • Spredere

  • Cleansystem