Vinteren er det beste tidspunktet for å male panel

Kaldt og tørt vintervær er perfekt når du skal male panel og treverk innendørs.

Når det er kaldt ute og varmt inne, tørker treverket og sjansen for sprekker reduseres.

Treverket i hus og hytter her til lands er på sitt aller tørreste i januar, februar og mars. Da er det kaldt ute og vi bruker strøm eller vedfyring som oppvarming inne. Dette gir optimale forhold for deg som skal male panel eller annet treverk. Når luftfuktigheten inne er på sitt laveste, trekker treverket seg sammen. Maler du det da, reduseres sannsynligheten for krympesprekker etterpå.

Treverk trekker til seg fukt igjen i sommermånedene, og da vil det utvide seg. Tre er et levende naturprodukt som krymper og utvider seg i takt med luftfuktigheten. Så om du da maler i de varmeste månedene øker sjansen for synlige krympesprekker når treverket trekker seg sammen igjen. Det er derfor veldig lurt i å male i vintermånedene januar, februar og mars.

Anbefalte maling og tilbehørsprodukter

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert