Hunton Nativo® Trefiberisolasjon

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon - et naturlig og solid alternativ

Hunton Nativo Trefiberisolasjon består hovedsakelig av naturlig trefiber og er en bærekraftig isolasjonsløsning. Granflisene som brukes i produksjonen, hentes fra miljøsertifiserte skoger i Innlandet, og all flis som benyttes er 100% PEFC-sertifisert.

Isolasjon som utnytter treets naturlige egenskaper har mange fordeler. Tre lagrer karbon gjennom hele livssyklusen, noe som gjør at trebasert isolasjon kan bidra til å redusere klimagassutslippene. I tillegg har trebasert isolasjon ekstra god lyddemping, samt gode egenskaper når det gjelder fukthåndtering og varmelagring. Dette skyldes at treet er hygroskopisk, det vil si at det kan absorbere og frigi fuktighet avhengig av luftfuktigheten i omgivelsene. Trebasert isolasjon er derfor en miljøvennlig og effektiv løsning for å isolere bygninger.

SINTEF Byggforsk har gjennomført lydmålinger av ulike konstruksjoner og resultatene viser at Nativo Trefiberisolasjon gir en svært effektiv lyddemping. I en test av en lydvegg i klasse C (mellom to boenheter) oppnådde Nativo Trefiberisolasjon hele 64 dB, langt over det som kreves i NS 8175:2012 (TEK17). Kravet i TEK17 er 55 dB. Med Nativo Trefiberisolasjon kan man derfor oppnå en høy grad av lydisolering og dermed sikre et godt innemiljø i både boliger og andre bygninger.

Nativo Trefiberisolasjon er godt egnet for bruk i vegger, gulv og tak - både i nybygg eller til etterisolering. Isolasjonsplatene er behagelig å jobbe med, og gir ikke ubehag eller kløe. Isolasjonen er tilsatt en naturlig brannhemmer og tilfredsstiller Euroklasse E, og kan brukes i brannklasse 1 (bygg inntil 3 etasjer).

«Isolert sett» med Lars Fossum 🎬

Hvorfor velge Nativo® Trefiberisolasjon

  • Ekstra gode lyddemping. Trefiberens høye densitet (egenvekt) påvirker lydegenskapene positivt i konstruksjoner

  • Hygroskopiske egenskaper. Trefiber opptar og avgir fukt i takt med luftens relative fuktighet. I kombinasjon med en dampbrems vil den bidra til en pustende konstruksjon.

  • Lavt klimafotavtrykk. Nativo Trefiberisolasjon har et dokumentert lavt klimafotavtrykk (se EPD på hunton.no)

  • Klør ikke, gir ikke utslett eller ubehag i luftveier

  • Produktet har SINTEF teknisk godkjenning

Hunton

Hunton

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Plate

Nativo® Trefiberisolasjon Plater kommer i tykkelser på 50/100/150/200 mm. Bredden er 565 mm og lengden er 1220 mm.

Hunton


Ønsker du et uforpliktende tilbud/gratis rådgivning på blåseisolering?

Fyll ut skjema nederst på siden til Hunton >


Produkter

Har du større byggeprosjekt på gang? Gausdal Landhandleri hjelper deg med gode råd til ditt byggeprosjekt.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert