Puss opp gulvet med farget gulvlakk

Si farvel til slipemaskinen, få nytt gulv uten å slipe

Med TreStjerners fargede gulvlakk kan du nå enkelt endre fargen på alle typer gulv uten å måtte bruke en slipemaskin. Med litt egeninnsats og riktig utstyr kan du forvandle både gulvet og rommet med kun et par strøk.

Å ta vare på gulvet du allerede har, er ikke bare enklere og billigere, men også mer miljøvennlig enn å kjøpe nytt. Og det beste av alt er at du kan gi gulvene dine et nytt liv uten å bruke en slipemaskin - selv om du ikke er en ekspert på oppussing. Med TreStjerner Gulvlakk Color kan du nå fornye gulvene dine på en enkel måte. Den transparente gulvlakken kan fargesettes i mange ulike toner, og du kan til og med lysne eller endre fargen på laminat- eller lakkerte gulv. Hvis du allerede har slipt ned gulvet, er lakken også ypperlig til fargesetting av gulvet.

Scanox - Trestjerner

Lekre gulv uten slipemaskin

TreStjerner Gulvlakk Color gir en slitesterk og vannavvisende overflate på alle typer gulv. Den kan blandes i hele 11 forskjellige farger og gir en matt finish. Når gulvet er ferdigbehandlet, vil det ha en beskyttende film, samt et UV-filter som hindrer gulning. Med kun noen få timers arbeid, vil ikke bare gulvet se nytt ut, men hele rommet vil få en oppdatert look. Her får du noen gode tips til hvordan du får et godt resultat med TreStjerner Gulvlakk Color:

Utstyrsliste for lakkering av gulv

Med riktig redskap er det enkelt å male både parkett og laminat. Dette trenger du:

  • TreStjerner Gulvrens

  • Maskeringstape

  • Forlengerskaft

  • Pussepapir (nr. 150-180)

  • Mikrofiberklut og mopp

  • Jordan korthåret filt malerulle

  • Jordan gulvlakkpensel

  • TreStjerner Gulvlakk Color

Tips før du starter

Hvis du skal male tak og vegger i tillegg til lakkering av gulvet, er det smart å male først. På denne måten unngår du å søle maling på det "nye" gulvet ditt. Det er også en god idé å fjerne gulvlistene, eller maskere dem, før du begynner å jobbe med gulvet.

Hvorfor bruke gulvrens?

Et godt grunnarbeid er nødvendig for at sluttresultatet skal bli best mulig, og da bør gulvet få en god rengjøring. Rens gulvflatene med TreStjerner Gulvrens som effektivt fjerner fett, såperester, bonevoks og annet smuss.

Mattsliping av gulvet for bedre feste

Hvis gulvet er lakkert eller av laminat, må det mattslipes før du påfører TreStjerner Gulvlakk Color. Dette vil sikre at lakken fester seg godt til underlaget. For å gjøre en god jobb, anbefales det å bruke pussepapir i nummer 150-180 og et forlengerskaft for å oppnå et jevnt trykk og en grundig sliping. Det er viktig å være nøye med sliping mellom stavene. Vær oppmerksom på at dersom ditt lakkerte gulv har hakk eller skader som går ned til bart treverk, må disse først forsegles med et klart lakkstrøk for å unngå store fargeskjolder.

Slik påfører du farget gulvlakk

Etter å ha rørt godt om, heller du TreStjerner Gulvlakk Color over i et malingsbrett. Start med å påføre gulvlakken med en pensel langs veggene og i krokene. Bruk deretter en Jordan filt malerulle med kort hår for å påføre lakken på gulvflatene. For å gjøre jobben enklere og oppnå et bedre resultat, bør du bruke en malerulle på et forlengerskaft.

Scanox - Trestjerner

Scanox - Trestjerner

Etter at den fargede gulvlakken er påført, setter du en gulvlakkpensel på forlengerskaftet og etterstryker. Dra gulvlakkpenselen i én og samme retning, og husk på å tørke av overskuddslakk med jevne mellomrom. 

Scanox - Trestjerner

Når du påfører gulvlakk, bør bredden på hvert lakkerte felt ikke overstige 40 cm før du etterstryker. Når du går videre til neste felt, skal du rulle gulvlakken inntil det forrige feltet, og etterstryke over begge feltene. På samme måte som ved mattsliping, bør du jobbe i samme retning som stavene når du påfører gulvlakk og etterstryker. Det er viktig å tørke av penselen mellom hver etterstryking for å unngå overflødig lakk.

Hvor mange strøk bør du ha?

Husk at TreStjerner Gulvlakk Color er drøy og skal påføres i tynne strøk. Hvis du lakkerer tidligere behandlede flater, vil én liter lakk være nok til å dekke 20-30 kvadratmeter. Hvis du behandler nedslipt treverk eller parkett, vil én liter lakk være nok til å dekke 10-15 kvadratmeter. For best resultat bør du påføre to tynne strøk i ønsket farge med TreStjerner Gulvlakk Color. Til slutt kan du legge et godt strøk med klar lakk i valgfri glansgrad fra TreStjerner gulvlakk-serien.

Tips til tørking av lakkerte gulv

  • De beste forholdene for optimal tørk av de lakkerte gulvene, får du med god luftsirkulasjon.

  • Gulvene er overlakkérbare etter minimum åtte timer, og du kan gå på gulvene etter ca. 10 timer, men trå forsiktig i starten.

Miljøvennlig oppussing

Det føles godt å gjøre oppussingen selv, og enda bedre når du tenker på at du sparer både penger og natur ved å ta vare på gulvet i stedet for å kjøpe nytt. Visste du at det tar omtrent 150 år før et eiketre kan brukes til parkett, eller 80 år før furua har vokst seg stor nok til å benyttes som gulvplanker?

Produkt

Tilbehør

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert