Parkett

Hovedbilde: Parkett Eik NEWINGTON 1-stav

Vi har et stort utvalg parkett i 1-stav, 2-stav og 3-stav. Du kan velge mellom eik, bjørk, bøk og ask, og både lyse og mørke farger.

Høykvalitets parkett for alle rom og stiler

Lys eller mørk? Rustikk eller rolig? Brede eller smale planker? Parkettgulvene er 3-lags gulv med en tykkelse på 15-20 mm. Gulvene kan slipes 3-4 ganger og kan legges både flytende og limt. Du kan velge blant 140 ulike gulv, med andre ord her er det parkettgulv for enhver smak.

Hva er det beste rådet vi kan gi når du skal velge et gulv? Jo, det er å følge hjertet. Men det er noen viktige ting man må tenke på når man skal velge et gulv, og for å hjelpe deg har vi satt sammen en kort sjekkliste. Et tips er å besøke et av våre varehus for å se og ta på gulvene, det gir deg en ekte følelse av gulvenes kvalitet.

Lakk eller olje?

Normalt reflekteres lyset bedre i en lakkert overflate enn i en oljet. Et unntak fra denne regelen er tregulv behandlet med den ultramatte lakken fra Kährs, som får gulvet til å ligne ubehandlet, nysaget tømmer.

Kährs
  • SILKEMATT LAKK

  • MATT LAKK

  • ULTRAMATT LAKK

  • OLJE

Overflate

Inntrykket av gulvet får du ikke bare igjennom det visuelle, men også den følelsen det gir. Mange av gulvdesignene har overflater som er håndskrapt og/eller børstet for å skape en unik patina.

Kährs
  • BØRSTING

  • INNFARGING

  • RØKT

  • FASING

  • HÅNDSKRAPING

Legg gulvet i den retningen lyset kommer fra

Hvilken type lys er det i rommet? Størrelsen på vinduene, mengden naturlig lys, kunstige lyskilder og lysets retning påvirker alle sammen hvordan gulvet oppfattes. Som hovedregel legger man gulvet på langs i retning mot vinduet. Hvis rommet er langt og smalt med vinduene plassert på langsiden, må man vurdere hva som er viktig  å fremheve – formen eller lyset.

Rent eller rustikk?

Rent, rolig og elegant – eller rustikt med mye patina, kvister og sprekker? Kährs tilbyr forskjellige sorteringer, hver med sitt særpreg. Sorteringen avhenger av hvilken del av tømmerstokken som brukes til å lage de enkelte bordene.

Størrelsen er viktig

Følelsen av plass i et rom påvirkes av bordenes bredde, lengde og mønsteret i gulvet. En tommelfingerregel er å velge 1-stavs- eller 2-stavsgulv til store rom og 3-stavsgulv til mindre rom. Brede og lange bord egner seg kanskje best for et stort rom.

Trenger du inspirasjon til oppussingen? Gausdal Landhandleri hjelper deg med inspirasjon til ditt oppussingsprosjekt.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert