Grunnisolasjon

Vartdal XPS

XPS markisolasjon/isolasjonsplater frigir ikke skadelige partikler eller gasser for helsen. De forbrenningsproduktene som frigjøres fra platen er sammenlignbare med forbrenningsproduktene fra tre når det gjelder utslipp. Markisolasjon har svært lavt fuktopptak og leveres i ulike hardhetsgrader.

  • Den mest solgte isolasjonsplaten, XPS 200, brukes for eksempel til markisolering rundt boliger og tåler en langtidslast på 90 kN per kvadratmeter. Dette tilsvarer litt over 9 tonn.

  • Den kraftigste isolasjonsplaten er XPS 700 som tåler 250 kN per kvadratmeter i langtidslast og hele 700 kN per kvadratmeter i korttidslast. Denne brukes mest til telesikring av tyngre fundament med høy belastning. All vår markisolasjon er gul i fargen.

Det brukes verken CFC- eller HCFC-sambindinger i produksjonen av markisolasjonen. Hovedråstoffet, polystyren, er sliteplast som kan smeltes og brukes som råstoff på nytt. Platene blir pakket så miljøvennlig som mulig. Markisolasjonen råtner eller morkner ikke, og gir ikke næring til mikrober, noe som forhindrer at de samler seg inne i platen.

250 kvalitet - For telesikring og isolering av lette fundament, garasje, boder, støttemurer, terrasser o.l. Plastskruer for montering av isolasjonsplater mot vegg og tak. 

300 kvalitet - For telesikring av fundament, idrettsanlegg samt isolering av industrigulv, kjøle- og fryserom. 

400 kvalitet - For telesikring av fundament, veier, jernbane, VA-anlegg o.l. 

700 kvalitet - For telesikring av tyngre fundament med høy trykkbelastning.

Vartdal Plast

Styropor® EPS

Styropor EPS kan brukes som isolasjon i alle deler av bygningen, fra grunn til tak. Med Styropor EPS sikrer du bygningen mot kulde, vind og fukt, samtidig som det er lett å håndtere på grunn av sin lave vekt.

Styropor EPS er den mest brukte skumplastisolasjonen for bygningskonstruksjoner. Den består av lukkede celler som inneholder ca. 98% luft, og har utmerkede isolasjonsegenskaper, lav fuktabsorpsjon og høy trykkfasthet.

Styropor har lavt fuktopptak og leveres i forskjellige hardhetsgrader. Den mest solgte er Styropor S80, som brukes blant annet til isolering under boliger og tåler en langtidslast på 24 kN per kvadratmeter, tilsvarende 2,4 tonn. Vår kraftigste plate er Styropor 300, som tåler 90 kN per kvadratmeter i langtidslast. All Styropor er hvit.

Vartdal Plast

Neopor® EPS

Vartdal Plast

Vartdal Plast var den første leverandøren av Neopor® isolasjonsplater i Norge. Platene har små grafittpartikler som gir materialet en sølvgrå, skinende overflate og reflekterer varmestråling for å redusere varmeledningsevnen drastisk. Neopor® kan derfor brukes i 20 % tynnere isolasjon enn standard Styropor®. Dette gjør Neopor® til en overlegen isolasjonsløsning for moderne bygninger, spesielt for fasadeisolering med 20 % bedre isoleringsevne enn ordinær EPS.

Fasadeisolasjon av Neopor® gir et sunt og komfortabelt bomiljø samtidig som man sparer energi og unngår store temperatursvingninger og sprekker i utvendige overflater. Neopor® oppfyller de økte kravene i byggforskriftene uten at man må øke isolasjonstykkelsen, noe som gir bedre logistikk og mindre volum å håndtere. Flate tak utsettes for høye termiske belastninger, men Neopor® beskytter taket mot disse påkjenningene og gir en konsekvent høy termisk beskyttelse.

Har du større byggeprosjekt på gang? Gausdal Landhandleri hjelper deg med gode råd til ditt byggeprosjekt.

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert