Gipsplater

Produkter og løsninger

Gipsplater brukes vanligvis til å konstruere vegger og tak i nybygg og ved rehabilitering. Gipsplater er relativt lette sammenlignet med andre byggematerialer, og gir deg en kostnadseffektiv og praktisk løsning. Gipsplater kommer i flere varianter, og vi vil her gå igjennom noen av de gipsproduktene vi leverer.

Gipsplate Gyproc Normal Klima - GN 13

Gyproc Normal standardgipsplate er et glimrende materiale for innvendig kledning av vegger, skillevegger, tak, søyler, bjelker mm. Passer i alle typer av bygninger, både ved nybygg og rehabilitering.

Gyproc

Gyproc Normal består av en gipskjerne med overflate av kartong. Platen har kartongkledde forsenkte langkanter for enkel skjøtesparkling og skårne, rette kortkanter.

Gyproc Normal standardgipsplate benyttes som innvendig kledning av vegger og himlinger, som romdelere og i brann- eller lydskillende konstruksjoner.


Gipsplate Gyproc Super Ergo - GSE 6

Gyproc Super Ergo, også kalt "tynnplate", er en 6,5 mm tynn rehabiliteringsplate. Den kan brukes direkte på eksisterende vegger, himlinger og tak.

Gyproc

Fordelen med gipsplaten Gyproc Super Ergo er at den bygger så lite at det ikke er nødvendig å fjerne eksisterende dør- og vinduskarmer, gulv- og taklister, stukkaturer og lignende.

Gipsplate Gyproc Super Ergo er spesielt egnet til å lage bøyde former på vegg- og takflater. Platen består av en glassfiberarmert gipskjerne og overflate av kartong og har kartongkledde, forsenkte langkanter og skårne, rette kortkanter.


Gipsplate Gyproc Robust® - GR 13

- Ekstra slagfast og lydisolerende

Gyproc Robust er en ekstra hard gipsplate med en kraftig fiberarmert gipskjerne og overflate av tykk kartong. Det gjør platen 4 ganger sterkere enn standardgipsplater. Samtidig har platen meget gode lydisolerende egenskaper.

Gyproc

Gyproc Robust er et opplagt valg til vegger som er utsatt for harde mekaniske påvirkninger, for eksempel:

  • Skoler

  • Institusjoner og sykehus

  • Innendørs idrettsanlegg

  • Hoteller

  • Kjøpesentre

  • Korridorer og gangarealer

Gyproc Robust kan brukes i ett lag, men anbefales som tolagsløsning med en Gyproc Normal gipsplate som innerste plate. Her fungerer innerste lag Gyproc Normal som en støtdemper, mens ytterste lag Gyproc Robust fungerer som et skjold.

Gyproc Robust er prøvd og testet for slagstyrke og lydisolering gjennom laboratorietester og gjennom en årrekke i praktisk anvendelse.

Meget god lydisolering

En gipsvegg bygd med Gyproc Robust som ytterste platelag har ekstra gode lydisolerende egenskaper. Tolags løsningen med tradisjonelle gipsplater som innerste lag og Gyproc Robust som ytterste oppfyller lydkravene i sykehus, institusjoner, skoler etc.

Gyproc Robust har enda bedre lydisolerende egenskaper enn standardgipsplater. Dette kan i noen konstruksjoner gi en forbedring på en hel lydklasse sammenlignet med tilsvarende konstruksjon med standardgipsplater. Det gir to muligheter:

Du kan velge å få en bedre lydisolasjon mellom rommene sammenlignet med hva som kreves.

Du kan velge å få slankere vegger eller redusere bruk av mineralull i veggen. Med andre ord: Optimal systemsammensetning til en gitt lydklasse.

Ekstra stor slagkraft

Gyproc Robust har enda bedre mekaniske egenskaper enn standardgipsplater. Bøyefasthet, trykkfasthet, slagfasthet og platestivhet er vesentlig høyere for Gyproc Robust. Totalt sett gir disse egenskapene mulighet til å bygge sterkere vegger som i høyere grad tåler støt og slag. Dessuten bidrar Gyproc Robust til å øke veggens stivhet og gir dermed mulighet for økt vegghøyde.

Gyproc Robust innervegger er testet og dokumentert som komplette systemløsninger

Innervegger med Gyproc Robust er en komplett systemløsning bygd opp med Gyproc Normal gipsplater som innerste platelag og Gyproc Robust som ytterste platelag. Systemet kan bygges opp på stålbindingsverk som består av Gyproc XR lydstendere, Gyproc GD forsterkningsstendere eller Gyproc GS.

Eksempel på oppbygning med Gyproc Robust

  1. Gyproc GR 13 Robust, hard gipsplate

  2. Gyproc GN 13 Normal, standardgipsplate

  3. Gyproc stålbindingsverk, her vist med Gyproc XR

  4. Eventuelt isolering med mineralull, her vist med Gyproc MR Mineralullsremse

Gyproc


Gipsplate Gyproc Habito - GH 13

Gyproc Habito er en hard gipsplate med revolusjonerende skrufeste. Det lar deg enkelt henge tyngre gjenstander med en vanlig treskrue, uten behov for å bruke gipsplugger.

Gyproc

Platen kan i mange tilfeller erstatte OSB og kryssfiner, med bedre brannmotstand og ekstra god lydisolering som resultat. Gyproc Habito har en glassfiberarmert gipskjerne med høy densitet og en overflate av kartong. Kartongkledd forsenket langkant og skåret, rett kortkant.

Gyproc Habito brukes i rom der man vil ha en skrufast veggplate eller i vegger som utsettes for meget store belastninger. Anbefales til barnehager, skoler, helsebygninger og boliger.

Oppheng på Gyproc Habito® gipsvegger

Dette bør du tenke på når du skal henge opp tunge gjenstander som hyller, gardinstenger eller TV:

Bruk treskrue

Innfesting i Gyproc Habito kan gjøres med vanlige 5 mm treskruer uten å måtte bore eller bruke plugger. Tynnere skruer kan også brukes, men da reduseres innfestingsstyrken. Gipsanker kan brukes ved behov for ekstra høy innfestingsstyrke.

Lengde

Det er viktig å velge en skrue som passer til det du skal henge opp. Du bør sørge for at skruen er tilstrekkelig lang så den trenger gjennom platen med 5-15 mm. Det er viktig at skruen har trengt seg gjennom med full lengde gjennom platens tykkelse som vist under.

Gyproc

Feste i vegg

Maksimal vekt som kan henges på Habito-vegger avhenger av antall skruer, belastningens retning og plassering i forhold til veggen.

I tabellen nedenfor vises maksimal opphengslast for uttrekkskraft og tverrkraft med ett og to lag Habito-plater.

Gyproc

* Brukslastverdien er basert på anbefalt sikkerhetsfaktor på 3. Belastningen forutsettes å være statisk. Ved dynamisk lastpåvirkning skal det foretas en vurdering om behov for eventuell forsterkning. Avstand mellom hvert opphengspunkt bør være minst 20 mm, ellers reduseres kapasiteten per opphengspunkt. Maksimal vekt bør ikke overstige 300 kg per løpemeter vegg.

** Tverrkraften forutsettes å virke helt tett mot veggen.

Gyproc

Hvor mye kan man belaste veggen?

Maksimal belastning på veggen avhenger både av antall skruer og hvor langt ut fra veggen gjenstanden henger eller stikker ut. Jo lenger fra veggen, jo større belastning. Dette betyr at en flatskjerm som henger tett mot veggen har en lavere belastning enn den som for eksempel henger på en teleskopisk arm. Det samme gjelder for et kjøkkenskap eller en hylle som henger litt ut fra veggen. Jo lengre gjenstanden henger ut fra veggen, jo høyere belastning. For å sikre riktig innfesting, anbefaler vi at du bruker Gyproc sitt beregningsprogram.

Gyproc

Et overskap til kjøkken med en dybde og en høyde på 40 cm kan med 3 stykk 5mm treskruer belastes inntil 40 kg. Det tilsvarer 50 store porselenstallerkner.

Gyproc

En flatskjerm som henger i en teleskopisk arm med to skruer i den øvre delen av et 20 cm høyt beslag og trekkes 20 cm ut fra veggen, tåler en vekt på inntil 30 kg. En moderne 40” veier ca 13 kg.

Hvor tett kan skruene monteres?

Innfesting kan gjøres med minimum 20 mm mellomrom uten at veggens belastningskapasitet reduseres.


Gipsplate Rigips 4PRO

Gyproc Byggeplate 4PRO er en gipsplate med skårne, rette kortkanter og kartongkledde, forsenkede langkanter for enkel sparkling og overflatebehandling.

Gyproc

Gyproc Byggeplate 4PRO er ikke lyd- og brannklassifisert og skal ikke benyttes i konstruksjoner med slike funksjonskrav.

Gyproc Byggeplate 4PRO brukes til himlinger og høye vegger over 3 meter, med høye krav til helt slett, malte overflater.

Gyproc


Gipsplate Gyproc Vindtett Klima - GU 9

Gyproc Vindtett er et komplett system for vindsperre på vegger med bindingsverk av tre eller stål og utvendig luftet kledning.

Gyproc

Vindsperresystemet består av vindsperreplaten Gyproc Vindtett samt et tilbehørssortiment av profil, teip og skruer. Gyproc Vindtett er en tradisjonell, kartongkledd vindsperreplate. Den er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Kjernen består av impregnert og glassfiberarmert gips. Kartongoverflaten på begge sider av platen er impregnert og vannavvisende.

Det er utarbeidet SINTEF Teknisk Godkjenning TG 20791 for vindsperresystemet.

Gyproc

Monterte plater kan tåle, under normale nordiske forhold, eksponering inntil seks måneder innen ytterkledningen monteres, forutsatt at SINTEF TG 20791 og Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt. Behovet for beskyttelse mot regn oppstår ved vedvarende regn som gjør at Gyproc Vindtett overflaten blir stående våt i mer enn 4-5 dager. Alle plateskjøter skal understøttes, og de skal teipes med Glasroc Sealing Tape. Alle skårne kanter beskyttes mot fukt umiddelbart etter montasje, f.eks. med Glasroc Sealing Tape. Det skal ikke brukes åpne kledninger utenfor vindsperreplaten, og kledningen skal være så tett at ikke fuktighet kan drive inn på platen.

Da slagregn og vått vær vil forkorte eksponeringstiden, er vår anbefaling å montere ytterkledning så snart som mulig etter at vindsperren er montert.

Gyproc

Produkter:

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert