En varmelagrende vedovn på hytta

Et ektepar fra Harstad var på utkikk etter sitt drømmested, hvor hyggelige sammenkomster, naturopplevelser og avslappende dager foran peisen skulle bli en del av hyttehverdagen. I Tjeldsund kommune i Nord-Norge, omgitt av vakker natur, fant de det perfekte stedet for å kunne trekke seg tilbake og koble av.

Ekteparet sier de lette lenge før de endelig fant hytta «Gapahuk», som er designet av det anerkjente norske arkitektfirmaet Snøhetta. Hytta ligger kun 55 meter fra havet i Tjeldsund kommune, et område med mye vikinghistorie og mange fornminner fra vikingtiden, som vitner om en tidlig bosetting og stor velstand i vikingtiden og middelalderen. Hytta «Gapahuk» passer perfekt inn i det rå, flate og vakre landskapet omgitt av høye fjell.

Jøtul

Valg av vedovn

Etter at hytta var valgt, stod valget av vedovn for tur. Ekteparet brukte god tid på å finne en vedovn som ville passe til interiøret. Vedovnen blir ofte et midtpunkt i rommet og er et møbel som skal vare i mange år. Etter nøye vurdering falt valget på Jøtul F 520 HT, som ekteparet mente var den perfekte vedovnen for «Gapahuk».

Jøtul

«Vi har en 94 kvm åpen hytte med alt på ett plan, med mye glass og stor takhøyde. Ovnen varmer raskt opp hytta og brukes hele året, forteller ekteparet.»

Høyden på vedovnen og de rene linjene forsterker uttrykket og takhøyden i hytta. Det store brennkammeret med glass på tre sider skaper en innbydende atmosfære for samvær og hyggelige stunder. Du vil føle at du har et leirbål midt i stua, som skaper en varm og koselig stemning.

«Vi er svært fornøyde med bruken av vedovnen. Vi har lest oss opp på Jøtul sine tips om fyring med ved i ovn og synes den brenner pent, og at sot brennes bort, forteller ekteparet.»

Varmelagrende vedovn med panoramainnsyn til flammene

Jøtul F 520 HT er en høy vedovn som har panoramainnsyn til flammene fra tre sider. Denne vedovnen har rom for varmelagrende stein i toppen, som vil sørge for at varmen fortsetter å strømme ut i inntil 12 timer etter at flammene har brent ut. Med Jøtul F 520 HT kan du nyte en jevn og behagelig varme som varer hele natten.

Vedovnen har også et romslig oppbevaringsrom for lagring av ved i sokkelen.

Jøtul

Nyt innsynet til de vakre flammene med renere glass

Jøtul F 520 HT er ikke bare en elegant vedovn med panoramautsikt til flammene, men den har også smarte funksjoner som gjør den både enklere å vedlikeholde og mer brukervennlig. Den store horisontale glassdøren og sideglassene er utstyrt med en spesiell coating som reduserer sotdannelse og gjør at de holder seg rene over tid. I tillegg har vedovnen luftspyling, som sprer luft nedover innsiden av glasset for å hindre at sot fester seg, slik at du alltid kan nyte et klart og tydelig bilde av flammene.

Med de praktiske og brukervennlige lufteventilene kan du enkelt justere lufttilførselen for både opptenning og fyring. Dette gir deg god kontroll over temperaturen og forbruket, og gjør at du kan tilpasse varmen til dine behov. Med Jøtul F 520 HT vil du oppleve enkel og pålitelig fyring, samt en vedovn som er lett å vedlikeholde og renholde. Alt dette gjør at Jøtul F 520 HT vil være et ideelt valg for deg som ønsker en pålitelig og funksjonell vedovn som kombinerer både estetikk og praktisk funksjonalitet.

Fordeler med varmelagrende vedovner:

• Behagelig varme som holder seg i flere timer

• Lavere vedforbruk

• Reduserer behov for andre oppvarmingskilder

• Økonomisk gevinst

• Miljøvennlig fyring

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert