LITEX membransystem

- for trygge og vanntette bad

Innholdet er hentet fra www.litex.no

Har du tenkt på at badet er det første rommet du besøker når du står opp, og det siste du er innom før du legger deg?

Dagens baderom består ikke lenger bare av et vaskefat og en håndduk. I vår tid har bruksområdet til badet blitt utvidet til en velværesone, et rom der vi bruker tid på oss selv, med avanserte installasjoner som varmekabler, røropplegg og hvitevarer. Badet er blitt et uunværlig rom for de fleste - for eksempel bruker en moderne familie dusjen gjerne 6-8 ganger daglig.

Samtidig er husene vi bor i sårbare for mugg, sopp og råte, siden vær og klima gir store temperaturforskjeller og konstruksjonsmaterialet som oftest er tre. I tillegg blir husene som bygges etter dagens byggeskikk tettere enn før, slik at membran som beskyttelse mot mugg og råte på badet er enda viktigere enn tidligere. Våre membransystemer er utviklet for å bygge våtrom trygt og effektivt, og består av godkjente løsninger til gulv og vegg ved både nybygg og renovering.

Å bygge eller rehabilitere bad er en omfattende og tidkrevende prosess. Velger du Litex, får du ferdige, tidsbesparende løsninger som realiserer baderommet ditt raskere. Med Litex membransystemer kan du flislegge umiddelbart etter montering, uten tørke- og ventetid. Slik sparer du både tid og krefter.

På hjemmesiden til www.litex.no får du god veiledning gjennom filmer, tegninger og monteringsanvisninger. Det skal være enkelt å bygge riktig når du velger Litex.

Litex – for trygge og vanntette bad og våtrom.

HVA ER EN MEMBRAN?

En membran er en tynn beskyttelseshinne som brukes på bad- og våtrom for å sikre mot fukt. Tradisjonelt har smøremembran vært det mest brukte membransystemet på gulv og vegg. Denne må påføres i flere omganger, med tørke- og ventetid mellom hvert strøk. Litex membransystemer erstatter denne tidkrevende metoden, da alle produktene er vann- og damptette.

HVORFOR TRENGER VI MEMBRAN?

En membran er en beskyttelse mot de ulike påkjenningene et våtrom utsettes for. I et bad er det oftest varmere og fuktigere enn i resten av huset, og mange materialer er følsomme for fuktighet over tid. For å beskytte både badet og huset rundt er det pålagt å bygge inn god sikring mot vanndamp.

HVA ER PROBLEMET MED FUKT?

Fukt er naturlig i et rom med mye vann, men det er ikke bare dammer på gulvet som fører til risiko – det er også mye damp i luften. Et bad har gjerne både høyere temperatur og luftfuktighet enn tilstøtende rom, som for eksempel boder og soverom. Uten tilstrekkelig tetting trenger dampen inn i veggen og skaper fuktskader som koster mye å utbedre. Fukt i vegger danner også grobunn for helsefarlig muggsopp.

HVORFOR LITEX?

Litex membransystemer erstatter flytende membran med plater og duker som kan legges rett på alle underlag. Monteringen er rask og enkel, og du har høy fremdrift i byggeprosessen. Du trenger verken lang erfaring eller spesialverktøy, og du eliminerer usikkerhetsmomenter som ujevn eller for tynt lag membran, eller at et lag ikke var helt tørt før neste ble lagt. Med de unike feste- og tettedetaljer sikrer man skjøter, hjørner og rørgjennomføringer på en trygg og effektiv måte. Med Litex beskytter du verdiene, og du er garantert at resultatet oppfyller de strenge kravene til moderne våtrom.

MEMBRANPLATE

Litex Membranplate er en vann- og damptett plate for bad og våtrom, perfekt som underlag for flis. Den fungerer som fukt- og dampsperre, og gjør at du sparer tid og krefter. Slik får du et garantert tett resultat.

Litex

LETT: En 13 mm Litex Membranplate veier bare 1,8 kilo. Det gjør frakt, håndtering og montering til en lek.

TETT : Litex Membranplater er ekstremt vann- og damptette og fungerer som dampsperre. Damptettheten er 7800 sd-meter, som er 780 ganger tettere enn kravet i Norge.

ALLE UNDERLAG: Platene kan monteres på alle underlag, og er både sterke og fleksible. De er godkjente for bruk på vegg og gulv, og passer perfekt til innbygging og konstruksjoner.

MEMBRANDUK

Gjør badet ditt vann- og damptett på et øyeblikk med Litex Membranduk, som kan legges på både gulv og vegg. Duken kan legges på alle faste overflater, som gips, betong, mur, spon, finér eller våtromsplater. På gulv kan den brukes med eller uten varmekabler.

ENKEL: MONTERING : Membranduken er svært enkel å montere, og brukes med smarte tilleggsprodukter som mansjetter for rør, sluk og hjørner.

RASKT: Med membranduk slipper du å påføre flere lag med smøremembran, og får raskt et vann- og damptett bad eller våtrom.

ANVENDELIG: Membranduken har stor anvendelighet og kan legges på alt fra gips, betong, finér, våtromsplater eller andre faste overflater.

KOMBILØSNINGER

Litex membransystemer lar seg enkelt kombinere, for eksempel dersom du ønsker membranduk på gulvet og membranplater på vegg. Du velger den løsningen som passer best til ditt prosjekt.

Litex produkter

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert