Smarte tips til innvendig oppussing

Aldri har hjemmene våre stått mer i fokus. Når verden føles utrygg trekker vi inn i boligens lune hi. Her får du smarte tips til hvordan du kan skape hjemmehygge for deg og din familie.

Foto: Jotun / Lady (Line Klein). Styling: Kråkvik & D’orazio

Skap magi i ditt hjem

3 interiørtrender for 2021

Den nordiske, rene stilen er fortsatt aktuell, men den må gjerne blandes med litt farger. Her får du hovedtrendene for året som kommer.

FREM FRA GLEMSELEN

Er du lei av den stramme innredningsstiler i hvitt, grått og sort? Da kan du se frem til en noe mer fargerik tilværelse i norske hus og hjem. Nå er det nemlig fritt fram for farger som dus rosa, lyse grønnfarger, ulike blåtoner inspirert av himmel og hav og retrofarger som gult, brunt og beige. Nylig lanserte Jotun Lady sin kolleksjon og Lisbeth Larsen, Global Colour Manager har valgt å titulere lanseringen for «Rediscover». Her er det mange lekre nye farger å velge mellom.

![Interiørtrender#1 | Foto: Getty Images](//images.ctfassets.net/j3qbe4uj44lu/4B4RA7VQozyukWZ1tTe2NS/a40f1a77a2232acd1a72db4060426b71/3_interirtrender_Foto-Getty_Images.jpg)

Foto: Getty Images

SETT FOKUS PÅ MILJØET

Det er heldigvis slutt på den store bruk og kast-mentaliteten vi har sett de siste tiårene. Kjøp mindre og i bedre kvaliteter er tidens slagord. Nå er det et bredt og stort fokus på hva som er best for menneskeheten og kloden. På hvor materialene kommer fra, på hvilke måte de er fremstilt og på hvilke tilsetningsstoffer de eventuelt inneholder. Gjenbruk er et essensielt tema, både innen interiør, men også i bruk av plast, gamle glassflasker, tekstiler og restavfall fra industrien.

![Interiørtrender#2 | Foto: Biri Tapet](//images.ctfassets.net/j3qbe4uj44lu/2XDeXFM0JX7IXT7Q5ytdFx/9ddabd00b7e2ad5277dce47fd333ba1e/Interirtrender2Foto-Biri_Tapet.jpg)

Foto: Biri Tapet

DET NATURLIGE

Nå skal naturen være med inn. Tre, stein og glass preget mye av materialene som lanseres, og da i noe mindre polert versjon enn vi har sett tidligere. På veggene eller gulvene er strie blitt aktualisert. Den lokalproduserte fra Biri-tapeten seiler lett opp som en av favorittene. Denne tapeten er et miljøvennlig naturprodukt som gir en varme i rommet. Halmen skifter rolig fargenyanser innenfor sitt eget fargespekter, ettersom lyset endrer seg.

Jotun-lady_5503-Natural-Blue_0730 Foto: Jotun / Lady (Line Klein). Styling: Kråkvik & D’orazio

Interiørmaling Jotun LADY_20167 Welcoming red_1 Foto: Jotun / Lady (Line Klein). Styling: Kråkvik & D’orazio

Dette må du tenke på når du skal velge parkett

Hvilket gulv du velger har mye å si for romfølelse og brukeropplevelse. Her er ekspertens tips når du velger parkett.

Lys eller mørk parkett? Oljet eller lakkert overflate? Et lettstelt eller mer rustikt resultat? Vi har fått ekspertene i Kährs Norge til å hjelpe deg med en liste over hva du bør tenke på når du skal velge ny parkett.

![Interiørtrender#3 - Parkett | Foto: Kährs](//images.ctfassets.net/j3qbe4uj44lu/2RrJZOl3laX1VCCzzOZDRK/d64b38fee3140def9b1245ecc4b03df9/Interirtrender3-ParkettFoto-K__hrs.jpg)

LYST ELLER MØRK GULV

Skal du gå for lyst, mørkt eller naturlig trevirke på gulvet? Fargen du velger vil ha en stor innvirkning på hvordan rommet oppfattes som helhet. Et mørkt gulv vil stjele mer av lyset, men det gir samtidig en følelse av varme og hygge. Et lyst tregulv reflekterer lyset og får rommet til å virke større.

OLJET ELLER LAKKERT

Dersom du vil at gulvet skal skinne og reflektere lyset i størst mulig grad er det et blanklakkert parkettgulv du skal gå for. Men vil du ha lakkens beskyttelse mot slitasje, uten for mye skinn i parketten, finnes det også typer av matt lakk som vil få treverket til å fremstå mer som ubehandlet.

GRAD AV SLITASJE

Hva slags bruksområde er det snakk om? Hvor mye slitasje bør gulvet tåle? Med en lakkert overflate blir gulvet enklere å vedlikeholde. Olje, derimot, får frem den fine strukturen og fibrene i treet og fremhever den naturlige fargen. Treets hardhet og mulighet til å slipe gulvet igjen må også tas med i vurderingene. Hos Gausdal Landhandleri hjelper vi deg med å velge riktig gulv.

MANGE VARIANTER: Et eikegulv kan være så mangt. Her er tre ulike versjoner fra Kährs kolleksjoner.

Parkett eik Palazzo Rovere Parkett eik Palazzo Rovere

Parkett eik Nouveau Blond Parkett eik Nouveau Blond

Parkett eik Nouveau Tawny Parkett eik Nouveau Tawny

I fyr og flamme

Når mørket senker seg og dagene blir kortere er det ingenting som setter stemning som levende flammer. I dag finnes det så mange forskjellige alternativer og ulike design når det kommer til peis. Hva med en spennende rund peis, som kan henge fra tak eller på vegg. Bak serien Me fra Nordpeis står produktdesigner i Nordpeis Ingvild Wasbotten Mørk i samarbeid med Karoline Sandnes Bommen i Montaag.

Inspirasjonen til denne lekre modellen har de hentet fra den runde formen på ventilasjonssystemet på et treningssenter, og de spant videre på ideen til et rundt brennkammer.

Me-serien fra Nordpeis består av hele syv ulike designuttrykk. Her er det fritt frem for å tilpasse det som passer best til din stil og i ditt hjem. I tillegg til takmodellen Me Ceiling, som også kan leveres med glass på tre sider og kan tilpasses skråtak, finnes det modeller til oppheng på vegg, samt ulike stående varianter med underlag i forskjellige materialer. Du kan også få en svevende variant av Me hvor underlaget er laget i glass.

Vakrere blir det ikke.

Peisovn Me Ceiling environment (54072412) Foto: Nordpeis

Les også Nytt fargekart fra JOTUN


Få flere gode tips og råd til små og store prosjekter!

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert