Hvordan kombinere farger i hjemmet?

Lyst til å få nye farger inn i hjemmet ditt? Her har vi enkle tips for deg. Vi viser deg hvilke farger som passer godt sammen, som til og med gjør hverandre bedre.

Og vi har enkle tips for hvordan du selv kan klare å gjennomføre hele jobben, med perfekt sluttresultat.

Har du opplevd at i det du har malt en vegg, så innser du at du må male mer? Enten fordi fargene plutselig ikke passer så godt sammen lengre, eller fordi slitte karmer plutselig synes? Det kan løses med enkel planlegging. Trapp malt Trappen er malt med TreStjerner Gulvmaling i fargen 5942 Puritansk Sort.

FARGEKOMBINASJONER SOM GJØR HVERANDRE BEDRE

Butinox Interiør har utviklet noe de kaller Fargekaker. Det er rett og slett en veldig enkel måte som gjør det enklere å forestille seg hvilke farger som passer sammen. De store kakestykkene er farger som er perfekt på de store flatene som vegg og gulv. De mindre kakestykkene er farger for detaljer som små møbler, pyntegjenstander, bilderammer osv. Når kaken settes sammen slik ser man raskt at fargene er fine sammen, og det er enklere å forestille seg sluttresultatet. Fargekake 2 Denne kaken er utviklet av Fargesjefen i Butinox, Jenny Bull-Gustavsen. Hun er lidenskapelig opptatt av farger og hvordan farger kan brukes for å gjøre ditt hjem enda herligere å leve i. Finner du igjen kakestykkene i bildene av trappen og soverommet?

Hvilken av disse fargekakene er din favoritt?

Fargekaker BUTINOX

TENK HELE ROMMET

Bruk fargekaken til å planlegge hele rommet når du først er i gang. Hvis du har noen småskader eller slitasje er det like greit å sette det på planen med en gang. Fargekakene er et godt hjelpemiddel i planleggingen.

Tips: Mal karmer og lister i samme farge som veggfargen, da oppleves rommet som større.

Soverom malt Veggene er malt med Butinox Stue Sov, Matt i fargen 5948 Core. Gullkulen på nattbordet er spraymalt med Quick Bengalack Effekt 170 Gull Metallic.

Tips: Har du et slitt gulv er det enklere enn du tror å vedlikeholde det! Les mer på www.trestjerner.no/tips-og-inspirasjon. En lakkert parkett trenger ikke slipes helt ned hvis det bare er lettere slitt. Da er vedlikeholdet gjort på en helg! Ønsker du en stor endring er Gulvmaling løsningen. Da kan du få hvilken som helst farge, og velge mellom tre glansgrader.

SLIK PÅVIRKER FARGENE DEG – FINN FARGEN DU JOBBER BEST I

Farger påvirker oss. Noen farger gjør oss glade, noen gir energi. Noen farger gjør oss rastløse eller fokuserte. Det finnes noen «tommelfingerregler» og så finnes det veldig mange ulike opplevelser. Det aller viktigste er uansett å finne farger som du trives i og som får fram den følelsen du selv ønsker!

Kontor BUTINOX Her har vi funnet et helt vanlig rom malt i hvitt. Det er åpent, rolig og enkelt. Hva får det rommet deg til føle? Så har vi malt både veggene, vinduskarmen og bordet. Hvilket av disse rommene får du lyst til å sette deg ned og jobbe i?

HVORDAN GJORDE VI DET?

Jo, det var ganske så enkelt. Bordet ble vasket og slipt lett. Så malte vi med Quick Bengalack i fargen 5933 Årgang. Vi valgte glansgrad blank, siden vi ønsket kontrast til veggen. Du kan gjerne velge silkematt hvis du ønsker mindre gjenskinn og kontraster. Veggene ble malt med Butinox Interiør Stue Sov Matt i fargen 5926 Frappe, og vinduskarmen fikk den herlige fargen 5930 Dus. Det totale rommet ble dermed både harmonisk og energisk. Så orker du å jobbe lengre! Det er enklere og raskere enn du tror å sette ditt preg på et rom. Alt kan fornyes!

TOMMELFINGERREGLER

Det finnes noen generelle regler, men kjenn etter selv om det stemmer eller ikke for deg. For eksempel sier mange at rødt gir energi. Rødt kan derfor brukes her for å fange fokuset og få deg til å holde deg energisk og fokusert. Rødt er lidenskapens farge, men assosieres også med fare. Derfor legger vi godt merke til alt som er rødt.

Blått og grønt gir ofte opplevelsen av at man blir avslappet og harmonisk. Derfor er det veldig gode farger på soverom og stuen. De kan holdes kalde og svale, men de kan også bli varmere ved å tilsette ørlite grann av røde fargestoffer i blåtonen eller gult i grønntonen. Vi kaller blått og grønt komfortfarger!

Har du tenkt på at lilla er en blanding av rødt som gir energi og blått som er avslappende? Lilla kan derfor gi ulik opplevelse hos ulike mennesker. Hva gjør lilla med deg?

Gult assosieres gjerne med optimisme og gir ekstra fokus og energi. Det er ikke uten grunn at pristilbud gjerne markeres med gult. Gulfarger kan trekkes helt mot hvitt, helt mot rødt (oransje), helt mot blått (grønt og turkis) og gir dermed også helt ulike effekter på oss mennesker.

Ofte snakker vi om jordtoner. Jordtoner er gjerne en samlebetegnelse som omfatter farger vi finner i naturen og omfatter, brune, beige nyanser. Dette er behagelige farger som gjerne gjør oss rolige og komfortable. Jordtoner er også perfekte bakgrunner for å fremme andre og sterkere toner, f eks slik som bildet over viser.


GULVMALING HALVBLANK 2,7L TreStjerner Gulvmaling anvendes på tre, betong, og laminatgulv. Malingen kan blandes i mange farger og er lett å påføre. Den er luktsvak, hurtigtørkende og er meget slitesterk. Ekstremt god vedheft til alle underlag.

BUTINOX INTERIØR STUE & SOV MATT 2,7L Butinox Interiør Stue&Sov matt er en elegant matt luktsvak akrymaling til innvendig bruk. Benyttes som mellom og toppstrøk på vegger av glassfiber, tapet, bygningsplater, puss og betong, panel og lister.

BUTINOX INTERIØR STUE, GANG & SOV 2,7L Butinox Interiør Stue, Gang & Sov er en inneklimavennlig, silkematt og løsmiddelfri akrylmaling med minimal lukt. Malingen er enkel å påføre og gir deg et flott rom.

Få flere gode tips og råd til små og store prosjekter!

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert