Dette må du tenke på om du skal ha ny garasjeport!

Hvor bred og høy skal egentlig en garasjeport være? Og hva bør du tenke på når du skal ha ny?

HVA SKAL DU BRUKE GARASJEN TIL?

Skal du bare parkere bilen eller er garasjen din også et hobbyrom eller verksted? Hvis du skal bruke den til mer enn parkering, kanskje du skal vurdere en garasjeport med vinduer? Eller hva med å sette inn en ekstra dør. Da slipper du å åpne porten hver gang du skal inn eller ut.

TRENGER DU ELEKTRISK ELLER MANUELL PORT?

De fleste kommer langt med en manuell port, men gleden over en elektrisk åpner er stor. Du slipper å gå ut av bilen når det regner og unngår tunge løft. Med elektrisk åpner får man i tillegg en «ekstra» sikkerhet, da denne låser porten i lukket tilstand. Har man ikke egen inngang til garasjen, anbefales det at man monterer en nødåpner i tilfelle det skulle oppstå strømbrudd.

STÅL ELLER TRE?

Vår anbefaling er enkel – stål! Tre krever mer behandling, har lettere for å slå seg og er mer brann- og innbrudds utsatt. Stålportene er vedlikeholdsfrie, tåler vær og vind samtidig som de beholder sitt flotte utseende.

ER GARASJEN OPPVARMET?

Hvis du har en oppvarmet garasje må du ha en port med lav U-verdi. Harmonie sine porter porter har lav U-verdi. Dermed holder du varmen der den skal være – inne. Velg en garasjeport som er tilpasset det norske klimaet. Harmonieportene er hele 40mm tykke og består av miljøvennlig isolasjonskum. Dette gir den beste isoleringsevnen.

Garasjeport RF Slett RAL9005 2 Slett, Deep Matt RAL 9005

UTSEENDE PÅ PORTEN

Hvordan skal porten se ut. Tenk at det skal være en helhet i forhold til huset og stilen du har der. Har du hvite, klassiske dører kan det være greit å tenke en klassisk profil på porten også. Har du derimot moderne hus med moderne dører, vil vi anbefale en mer slett port, da gjerne i RAL fargene 7016 eller 9005 som er standard på Harmonie sine slette dekorelementer. Tenk gjerne sammenheng på dører på huset og garasjeporten for å skape helhet.

SIKKERHET – BÅDE MED TANKE PÅ INNBRUDD OG PÅ KLEMSIKRING.

Sikkerheten er viktig – velg elektrisk portåpner, da blir det vanskeligere å bryte seg inn i garasjen fordi porten ikke har håndtak eller synlig lås. Portåpnerene til Harmonie har full stoppfunksjon når den møter motstand med tanke på klemsikring. Harmonieporten er utstyrt med fjærbruddsikring, som sikrer at porten ikke faller ned om en av fjærene ryker.

KAN MAN MONTERE GARASJEPORTEN SELV?

Ja, absolutt. Men det kan være komplisert om du står uten erfaring. Vi anbefaler ferdig montert av våre lokale håndverkere.

Garasjeport RC Speil RAL9010 2 RC Speil RAL 9010

Ute etter ny garasje? Se våre garasjemodeller

Få flere gode tips og råd til små og store prosjekter!

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert