5 tips til ny ytterdør

Ytterdøra spiller en rolle for førsteinntrykket til en bolig og sier noe om hvilket hjem du er kommet til.

Vis meg din ytterdør, og jeg skal si deg hvem du er! Nei, kanskje er ikke valget av ytterdør fullt så dramatisk. Likevel er det noe i det at ytterdøra spiller en rolle for førsteinntrykket til en bolig og sier noe om hvilket hjem du er kommet til. Mange bryr seg derfor også om hvordan ytterdøra ser ut – ikke bare hvor godt den isolerer, hvor bestandig den er eller hva slags låskasse den har. Her er 5 gode tips til deg som skal velge ny ytterdør.

1. Finn døra som passer ditt hjem

Det finnes ytterdører i mange forskjellige utseender og fasonger som harmonerer godt med ymse arkitektur og boligstiler, som holder seg godt tross hyppig bruk over lang tid og som ikke går av moten selv om årene går. Lurer du på om døra vil se bra ut på huset ditt? Ta frem smarttelefonen, surf frem til våre ytterdører, finn den du liker og zoom inn så den dekker hele skjermen.

Få på deg tøflene, spankuler ut foran boligen og hold telefonen med ytterdøra opp så den akkurat dekker inngangspartiet. Ser det ikke fint ut, vel?

2. Lavere U-verdi lar deg spare strøm

I tidligere tider hadde boligene ofte et kaldere rom hvor man gjerne hang av seg arbeidstøy eller lignende. Dette rommet fungerte også som en slags sluse som hjalp til med å holde temperaturen oppe i huset. I dag er det ofte kun en ytterdør som skiller kuldegradene fra sofakroken, derfor er det også viktigere med bedre isolasjon i døra enn tidligere. Jo lavere U-verdi, jo bedre isolasjon – og jo mindre strøm bruker du.

En tommelfingerregel er jo tykkere dør, jo bedre isolerer den. Tenk gjennom dine behov rundt isolasjonsevne på ytterdør før du velger – en godt isolert ytterdør har en U-verdi på 0,8 eller mindre.

Ytterdør Harmonie Miljø#2

3. Sikkerhet er viktig

Alle skal være trygge i sitt eget hjem. Noe som bidrar til det er en solid og sikker ytterdør, selvsagt i kombinasjon med innbruddsalarm og andre sikkerhetstiltak. De fleste nye ytterdører er utstyrt med forsikringsgodkjent låskasse, men også sylinder og låseenhet bør være FG-godkjent.

Dette gjør ytterdøra ytterligere sikker i fall innbruddsforsøk, fordi den da er langt vanskeligere å bryte opp. Med andre ord – ikke glem nøklene!

4. Vil du ha vindu?

Mange lurer på hvorvidt de skal ha vindu i ytterdøra eller ikke. Her er det like mange svar som dagen er lang. Det er fordeler og ulemper med begge alternativene. Vil du ha muligheten til å se hvem som er utenfor, eller er gangen litt mørk? Da kan det være greit å ha en dør med vindu som slipper inn dagslys og lar de utenfor gjøre seg til kjenne.

Ulempen er at også de utenfor kan se inn. I tillegg påvirker vinduet U-verdi og isolasjonsevnen i ytterdøra. 3-lags energiglass er imidlertid veldig god isolasjonsevne.

5. Sett inn ytterdøra selv eller få den ferdig montert

Det er fullt mulig å montere ytterdøra selvl med rett kunnskap og riktig verktøy. Spør oss gjerne oss hvis du trenger råd, tips eller assistanse om du vurderer å gjøre jobben selv – sammen finner vi riktig dør og rett verktøy for jobben.

En annen mulighet er å få ny ytterdør ferdig montert. Nå tilbyr vi deg som kunde ferdig montert ytterdør. En pakkepris som inkluderer produkt og montering.

Få flere gode tips og råd til små og store prosjekter!

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert