Stine Sofies Stiftelse

Sammen om noe større

Av: Britt Nesteby

Gausdal Landhandleri har i en årrekke vært bidragsyter til breddeidretten og andre frivillige organisasjoner. Nå har de også inngått samarbeid med Stine Sofies Stiftelse- et samarbeid i arbeidet for voldsutsatte barn.

Den tragiske og hjerteskjærende historien om drapene i Baneheia kjenner vi alle til. Så kan man kanskje lure på hvorvidt dette er et tema som passer på en fagmesse for byggenæringen? Svaret er enkelt: Definitivt!

Jeg traff generalsekretær Austegaard på en hockeykamp i Lillehammer i november. Vi kom i snakk etter hun holdt et foredrag om stiftelsen for sponsornettverket til Lillehammer Ishockeyklubb som Gausdal Landhandleri er en del av. Stine Sofies Stiftelse har over mange år hatt et samarbeid med motstanderlaget Stavanger Oilers, og under ishockeykampen ble det etablert nye relasjoner og et samarbeid på tvers av klubbene. Jeg skjønte med en gang at dette er et viktig arbeid vi også må støtte opp om, sier salgs- og markedssjef i Gausdal Landhandleri, Unn-Elisabeth Tofthagen.

Giverglede i Håkons Hall

Da Ada Sofie Austegaard fra Stine Sofies Stiftelse gikk på scenen for å holde sitt foredrag på Landhandlerimessa i Lillehammer, ble det med ett veldig stille i Håkons Hall. Man kunne nesten høre en knappenål falle, da hun fortalte sin historie, og om arbeidet stiftelsen gjør for barn som er utsatt for vold og overgrep i Norge.

Gausdal Landhandleri - Landhandlerimessa 2023

Kurs- og mestringssentret i Grimstad ble opprettet i 2016, og var det første i sitt slag på verdensbasis. Nå kunne Ada Sofie fortelle at stiftelsen også har gått til innkjøp av en tomt med et stort, gammelt hus i Lillesand. Dette ønsker stiftelsen å gjøre om til et nytt senter for voldsutsatte barn. Og da hun kalte en spade for en spade og ba om midler til det nye senteret – ja, da var ikke byggenæringen vond å be.

Bilde: Stine Sofies Senter - Kurs- og mestringssentret i Grimstad.

Jeg er mektig imponert over dette arrangementet, og ikke minst pengegaven fra Gausdal Landhandleri. Jeg er dypt takknemlig for at jeg fikk komme og holde foredrag og fortelle om det viktige arbeidet vi gjør for barn som har det vanskelig. Og det skal sies: Jeg ble veldig positivt overrasket over byggebransjen! Her var det mange som hadde lyst til å hjelpe oss – vi har fått pengedonasjoner, to peiser, byggematerialer og verktøy. Helt utrolig – tusen takk! Jeg så ikke helt for meg at dette var rett sted og rett tid for innsamling av midler, men så tenkte jeg; det er kanskje ikke så rart – det er masse foreldre her også, og de fleste av oss vil jo at barna våre skal ha en trygg og god oppvekst, sier en opprømt og glad Ada Sofie Austegaard – generalsekretær for Stine Sofies Stiftelse.

Gausdal Landhandleri - Landhandlerimessa 2023

Utrettelig innsats gir resultater

I hele 23 år har Ada Sofie og hennes team jobbet for barn som blir utsatt for vold og overgrep. Et problem som dessverre viser seg å være mye større, også i Norge, enn hva mange oss kunne forestilt oss. Ifølge rapporter stiftelsen har innhentet, har så mange som 10 prosent av alle barn blitt utsatt for vold eller overgrep i en eller annen form. Det er i gjennomsnitt to i hver klasse – og det er to for mye!

Gausdal Landhandleri - Landhandlerimessa 2023

Ja, vi må fortsette å jobbe hver dag for å bekjempe vold og overgrep mot barn! Samtidig må vi ta vare på de barna som allerede er utsatt for dette. Det er jo også sånn at voldutsatte barn ofte får store traumer, noe som igjen kan resultere i at de blir syke som voksne. Det er en viktig jobb vi gjør, og vi ser at det nytter. På senteret i Grimstad har vi 15 leiligheter, og så langt har 2500 barn vært på ukesopphold sammen med trygge voksne og pårørende, forteller Ada Sofie.

Vil øke kapasiteten

For å kunne hjelpe enda flere barn og utvide tilbudet, har Stine Sofies Stiftelse vært på utkikk etter et egnet område for et nytt senter i lang tid. Nå har de endelig funnet det.

Vi ville så gjerne gjøre mer for disse barna, og nå kan vi det. Tomten i Lillesand ligger skjermet og er perfekt for vårt virke. Her skal vi bygge 8 nye leiligheter hvor barna og deres pårørende kan få den hjelpen de trenger - i trygge omgivelser, smiler generalsekretær Austegaard.

Hun fortsetter:

Eiendommen vi har kjøpt er på 21 mål og kostet 17.5 millioner. Det er mye penger, men med tanke på hva vi kan utrette her, er det kanskje ikke så mye likevel? Med tilskudd fra myndighetene, og innsamlede midler fra alle våre flotte støttespillere, håper vi at det nye senteret skal stå ferdig i 2024/25.

Her kan du lese mer om hva Stine Sofies Stiftelse gjør: https://www.stinesofiesstiftelse.no/


Om Stine Sofies Stiftelse

Stine Sofies Stiftelse er en ideell organisasjon, som ble etablert etter at Stine Sofie (8) og Lena (10) ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. I dag jobber det rundt 60 mennesker i stiftelsen, og i 2016 åpnet Stine Sofie Senteret - verdens første kurs- og mestringssenter for voldsutsatte barn i hele Norge. I arbeidet for en barndom uten vold og overgrep er vår jobb å være modig, kompromissløs og alltid på barnas side. Til grunn for alt vi gjør ligger verdiene modig, respekt, leken, vennlig og betydningsfull.

Stine Sofies Stiftelse


Hvert år gir vi i Gausdal Landhandleri en julegave med mening til et veldedig formål i stedet for å gi gaver til kunder og samarbeidspartnere. I 2022 og 2023 gikk julegaven med mening til den viktige jobben Stine Sofies Stiftelse gjør i sitt arbeid for at barn skal ha en barndom uten vold og overgrep.

Kontaktinfo:

Ansattbilde

Unn-Elisabeth Tofthagen

Salgs- og markedssjef

40407077

uet@gaus.no

Et bærekraftig landhandleri

Vi har har en ambisjon om å være bransjeledende innen miljøriktige løsninger løsninger for kunder og samarbeidspartnere.

Les mer om bærekraft og miljø

Vi leverer hjem til deg - privat eller på byggeplass!

Vårt unike transportsystem med 40 lastebiler har ruter over hele Østlandet!

Les mer om frakt - sjekk pris og leveringstid

Gausbygg Outlet

Gjennom etableringen av Gausbygg Outlet ønsker vi å bidra til å skape et bedre miljø og redusere mengden byggevare som havner på avfallsplassen.

Les mer >


Hold deg oppdatert