Økt vekst med digital byggevarehandel

20. desember 2021

Da den som bestilte alle byggevarene for prosjektene sluttet i Jøra Bygg, var det tid for omstrukturering. Da kom kalkulatøren inn og tok hele jobben. Fra kalkulasjon til digital varebestilling på 1-2-3.

Jøra Bygg setter opp 50-60 hytter i året. De har i dag 25 hyttemodeller der de tilpasser og skreddersyr ytterligere sammen med kunden. Dette krever mye ekstra arbeid og ikke minst oppfølging, både av kunde, kalkulasjon og å bestille byggevarer.

«I 2020 mistet vi vår bestillingsressurs. Det var skrittet til å tenke nytt, forenkle og ta grep for å møte framtiden. Holte Smartkalk ble løsningen», sier daglig leder for Jøra Bygg, Odd Arne Solberg. Jøra bygg

På strak arm tok Jøra-Bygg sin kalkulatør, Espen Dahlsveen, utfordringen og satte seg inn i en helt ny programvare, kalkulasjonsprogrammet Smartkalk. Med kurs og oppfølging fra både Holte og Gausdal Landhandleri, utfører nå en person jobben som tidligere krevde to årsverk. «Det er ikke vanskelig å regne seg fram til både effektivitet og besparelser, tilføyer Odd Arne.

I dag går all varehandel digitalt, gjennom Smartkalk, der Gausdal Landhandleri tar imot bestillingene og sørger for at ordrene blir levert til rett tid ut på byggeplass. «Vi har full sporbarhet fra plan til ferdig byggeprosess», avslutter Odd Arne.

Samspill

«Vi har et godt samspill mellom salg, marked, bestilling og utførende», sier salgs- og markedssjef Anne-Line Østensen. Hun tilføyer viktigheten av de ansattes egenskaper som bidrar til at de sammen kan løfte både salg og produksjon av hytter mot nye høyder, tross færre ressurser tilgjengelig. «Samhandling, effektivitet og god planlegging er stikkordene som særlig kjennetegner vår kalkulatør Espen», fremhever Anne-Line.

Espen tar oss gjennom sine rutinemaler for å bestille byggevarene. «Jeg setter alt i bestilling fordelt på 3 leveranser, med første levering 8-10 uker før 1. byggetrinn», opplyser Espen, og tar oss med inn i bestillingsmodulen av Smartkalk. Hele byggeprosjektet settes i bestilling på 1-2-3. Sjekk av kalkyle, velge prosjekt, prosjektadresse, dato for leveranse og ikke minst lassinndeling av varene på prosjektet. «Jøra-Bygg har som krav kun 3 byggevareleveranser på prosjektet. Grunnmur i første fase, precut og taksperrer samt alt utvendig i andre fase. Alt av innvendig produkter kommer som siste leveranse», tilføyer Espen og gjentar, «Det krever god planlegging». Jøra bygg

Digital byggevarehandel ut til byggeplass

Byggevarebestilling følges opp på byggeplass med flyt-appen til Holte. Med denne kan man ta varemottak og dokumentere leveransen. Med noen få tastetrykk kan man også etterbestille byggevarer eller rapportere inn feil og mangler. Dokumentasjon, HMS, timer, sjekklister er en del av hverdagen ute på byggeplass.

To dyktige tømrere på hvert prosjekt, kunnskapsrike, effektive og stolte over sitt arbeid, viser siste hånden på verket. «Stuttreist byggevare», sier de og kikker ned i bygda. «Alt levert av Gausdal Landhandleri», avslutter erfarne tømrer Stig Rune Fredriksen.

Jøra bygg