Makitas nye XGT 40V MAX

Nye 40V Max XGT batterisystem vil stå side om side med det markedsledende 18V LXT systemet.

Innovasjon handler om mer enn bare større batterier. Det handler om å skape batteriteknologi og motordesign som jobber sammen for å gi optimal ytelse. Makita ekspanderer batterimarkedet med lanseringen av 40V Max XGT, et nytt batterisystem for mer krevende oppgaver. XGT vil stå side om side med det markedsledende 18V LXT systemet, og gi profesjonelle brukere enda flere batteridrevne verktøy i kampen for en ledningsfri arbeidsplass.

Kombihammer XGT®HR002GM202

XGT er utviklet til de mer krevende oppgaver for å dekke etterspørselen etter stadig nye batteriprodukter. Selv om XGT batteriene ser like ut i størrelse som 18V LXT batteriene, er 40V Max XGT et nytt system med egne verktøy og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, rengjøringsbransjen, samt arbeid i skog og hage.

Hvorfor en ny plattform?

Teknologien på 18V LXT batterier og maskiner har sine begrensninger. Med ny teknologi både på maskin og batteri var en helt ny og fremtidsrettet plattform det smarte valget. Av denne grunn er ikke LXT og XGT kompatible, men med en adapter kan du lade dine LXT batterier på en XGT lader.

Slagskrutrekker XGT®TD001GD201

Makita har en visjon om å sikre at alle håndverkere kan få en lednings- og utslippsfri arbeidsdag, selv for de som har de tøffe jobbene som krever høy kraft og lang brukstid. Med XGT plattformen tas det et godt steg i denne retningen.

Ny teknologi

Produktteknologi:

XGT serien har digital kommunikasjon mellom batteri og maskin. Batteriet kjenner igjen og lagrer hvilken maskin som er brukt. Fordelen er at man med batteritester kan analysere riktig bruk av maskinene.

En enda sterkere børsteløs motor gir maskinen mer kraft og lengre brukstid enn hos LXT maskinene.

Mer robuste komponenter på både maskin, batterier og lader gjør dem sterkere og mer holdbare enn tidligere. Batteriene er støtabsorberende, har fått mer robuste terminaler med forbedret beskyttelse for vanninntrenging og forbedret ventilering og kjøling.

Bajonettsag XGT®JR001GM201

Batteri- og ladeteknologi:

2,5Ah XGT batteriet bruker battericeller av typen 18650, samme som i 18V LXT batteriene. De har tilsvarende størrelse som et 18V 5,0Ah batteri og har tilsvarende mengde W per batteri.

4,0Ah XGT batteriet bruker battericeller av typen 21700. Dette for å lage en optimal kombinasjon av batteriets vekt, størrelse og ytelse. I ett XGT 4,0Ah batteri på 1,0kg får man like stor ytelse som i to 18V 4,0Ah batterier som til sammen veier 1,2 kg.

Ladesystemet til XGT er utstyrt med dobbelt kjøling og økt strømmengde. Dette, i tillegg til den balanserte ladingen som du også finner i LXT systemet, gir meget rask lading og lang levetid på batteriet. Et 2,5Ah batteri lades på 28 minutter, og et 4,0Ah batteri lades på 40 minutter.

Ved å bruke en adapter kan du lade dine 18V LXT batterier på XGT laderen. Disse Makita fortsetter å utvikle nye maskiner til 18V LXT plattformen. Samtidig vil det komme stadig flere XGT 40V Max maskiner til både bygg- og anlegg, og skog og hage. Det er bare å glede seg til å teste maskiner fremover!

XGT 5 Range med logo#2