Bakke bygger “det gode hjem” rundt Oslo

Hos Bakke AS overlates ingenting til tilfeldighetene. De tegner og utvikler alle hustypene sine selv, og elementene som brukes i produksjonen lages i konsernets egen fabrikk med leveranse fra Gausdal Landhandleri.

– Vi leverer småhus, rekkehus og eneboliger i området rundt Oslo, men ikke i selve Oslo. I dag holder vi blant annet på med prosjekter på Kjeller, Kløfta, i Fet, Nannestad, Sørum, Spydeberg og på Nesodden, sier daglig leder Harald Bjørnstad.

Han forteller at Bakke AS siden 2003 har vokst fra å være en liten, lokal bedrift til et stort konsern bestående av flere selskaper. – Vi driver med alt innen eiendomsutvikling, fra A til Å. Vi kjøper, produserer og selger, sier han.

Tøff konkurranse

I 2008 fikk Bakke AS også sin egen fabrikk, der de selv produserer det de trenger av elementer. Denne ligger i likhet med bedriftens hovedkontor i Aurskog. – Vi er stolte av å klare å konkurrere mot utenlandske element-produsenter. For oss er det en stor fordel å ha kontroll på alle ledd i produksjonen selv, sier fabrikksjef Jørn Tore Bakke.

Total har Bakke-gruppen i dag over 100 ansatte, og 63 av dem jobber i Bakke AS. – Vi har 20 ansatte på fabrikken og 25 tømrere som jobber ute på felt. I snitt leier vi i tillegg inn rundt 30 tømrere, så vi sysselsetter ganske mange personer. Inkludert andre håndverkere har vi omtrent 200 personer i sving i hverdagen, sier han.

Godt fornøyd med Gausdal Landhandleri

Gausdal Landhandleri har de siste årene vært en av Bakkes største leverandører. – For oss fungerer dette svært godt. Vi opplever at logistikken er god, og at de som jobber der er dyktige og jordnære. Det er ikke noe mas, vi har vår egen kontaktperson og vi kan selv ta kontakt når vi har behov for det, sier Bjørnstad.

Sammen med Bakke var han tilstede under årets Landhandlerimesse 2019, og de mente begge at det var to godt anvendte dager. – Her får vi se nyheter og bygge relasjoner med nye og eksisterende leverandører. Vi har også benyttet anledningen til å ha noen møter, og i tillegg er det sosialt og et positivt avbrekk fra hverdagen, smiler Bjørnstad og Bakke.

Fakta om Bakke-gruppen:

  • Bakke-gruppen har frem til nå bygd over 1300 boliger - hovedsakelig på Romerike
  • Konsernet har over 100 egne ansatte og sysselsetter i tillegg tilsvarende antall hos ulike underentreprenører til en hver tid
  • Konsernet har i dag en omsetning på over en milliard kroner

Konsernet består av:

  • 25 hel- eller deleide utbyggingsselskaper
  • Utleieselskap (BGU)
  • Bemanningsselskap (BGB)