Produktet består av 20 % glass og 80 % luft. Med en løs bulkvekt på 180 kg/m³ er Glasopor det letteste granulære byggematerialet på markedet.
Med en bulkvekt på kun 180 kg/m³ kan Glasopor gi lavere transportkostnader og økt fleksibilitet i byggeprosessen.
En av de største fordelene med Glasopor skumglass er den lave vekten. Under produksjonen knuses resirkulert glass til et fint pulver, tilsettes en aktivator og bakes ved høy temperatur. Aktivatoren skaper luftbobler under bakingen, og resultatet er at Glasopor består av 20 prosent glass og hele 80 prosent innkapslet luft.
På grunn av det høye luftinnholdet veier Glasopor bare 180 kilo per kubikkmeter i bulk. Dette gjør det mulig å transportere opptil ti ganger mer per bil sammenlignet med tradisjonelle steinmasser, noe som alene kan gi betydelige besparelser i transportkostnader for et byggeprosjekt.
Den lave vekten gjør også Glasopor til et utmerket valg for prosjekter som krever kompensert fundamentering. Bruk av Glasopor kan redusere jordtrykket med opptil 90 prosent sammenlignet med tradisjonelle masser.
I tillegg gjør den lave vekten det mulig å anlegge grøntområder over underliggende konstruksjoner som parkeringskjellere, samt gi bedre plassutnyttelse ved å redusere behovet for støttekonstruksjoner og avstivninger.
Overflaten til Glasopor er svært ru, og sammen med den kubiske formen gir dette produktet en imponerende rasvinkel på 45°. Denne naturlige hellingen på 1/1 gjør Glasopor forutsigbart og enkelt å arbeide med. En ukomprimert fylling er gangbar selv uten komprimering, noe som gjør Glasopor til et foretrukket valg blant mange entreprenører. Etter enkel komprimering med plate eller beltegående utstyr får man en stabil overflate som egner seg godt for plassering av stillaser og lignende utstyr.
Glasopor er fremstilt av 100 % resirkulert glassemballasje samlet inn fra husholdninger over hele Norge. I tillegg produseres deler av Glasopor ved hjelp av sertifisert, kortreist strøm.
Glasopor skumglass er er vanskelig å komme utenom for dem som søker et miljøvennlig isolasjons- eller lettfyllingsmateriale, noe produktets EPD (Environmental Product Declaration) tydelig viser. EPD er en miljødeklarasjon som gjør det mulig å sammenligne miljøprofilen til produkter innen samme produktgruppe. Glasopor skumglass scorer meget godt både når det gjelder utslipp og energiforbruk. Årsaken til topprangeringen på miljøindikatorene er blant annet at produktet produseres på en topp moderne fabrikk i Onsøy ved Fredrikstad. Samtidig er Glasopor-fabrikken i Skjåk ombygd til el-drift med sertifisert, kortreist strøm. Glasopor er det desidert mest miljøvennlige alternativet for lette fyllmasser på markedet.
Glasopor skumglass består av 80 % luft og har utmerkede isolerende egenskaper, noe som gjør det svært egnet som isolasjon for en rekke ulike prosjekter. I vegbygging fungerer Glasopor som frostsikring, og bidrar til en konstruksjon som er mindre utsatt for frostskader og dermed har redusert vedlikeholdsbehov. Ved å velge Glasopor kan gravedybden for å oppnå tilfredsstillende frostsikring reduseres betraktelig sammenlignet med tradisjonelle masser.
Glasopor er et grovt, granulært materiale med utmerkede drenerende egenskaper, som hindrer vann i å bli stående i fyllingen. En drenert fylling av Glasopor sørger for at vannet ikke blir stående mot konstruksjonen, men ledes effektivt ned i drensnettet. Dette forebygger skader som kan oppstå ved frysetemperaturer.
På grunn av sin lave vekt krever Glasopor mindre utgraving for å oppnå fordelene ved kompensert fundamentering, noe som gir betydelige besparelser i både anleggstid og kostnader knyttet til massetransport og deponering.
Med en løs bulkvekt på 180 kg/m³ og en dimensjonerende tyngde i fylling på 3,5 kN/m³, tillater Glasopor skumglass mindre utgraving for å oppnå fordelene ved kompensert fundamentering. Den reduserte gravedybden fører til betydelige besparelser i anleggstid, kostnader forbundet med massetransport og deponering, samt en redusert belastning på miljøet.